Ραγδαίες εξελίξεις και σφοδρές αντιδράσεις στην αλβανική βουλή για τον Σαλί Μπερίσα

Η απόφαση της αλβανικής βουλής να άρει τη βουλευτική ασυλία του Σαλί Μπερίσα σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενδεχόμενη σύλληψη και παραπομπή του σε δίκη. Η απόφαση αυτή πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους με ανατροπές έδρανων, ανάφλεξη καπνογόνων και φωνασκιές.

Ο ίδιος ο Μπερίσα αντέδρασε χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως εγκληματική και ωμή παραβίαση του Συντάγματος. Κάλεσε τους οπαδούς του να εξεγείρονται με διαδηλώσεις, ζητώντας την ανατροπή του καθεστώτος Ράμα. Η άρση ασυλίας προήλθε από αίτημα της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς (SPAK), που ερευνά τυχόν εμπλοκή του Μπερίσα σε υποθέσεις αγοραπωλησιών εκτάσεων στα Τίρανα, προς οικογενειακό του όφελος.

Η εισαγγελία είχε επιβάλλει περιοριστικούς όρους στον Μπερίσα, οι οποίοι δεν τηρήθηκαν. Συνεπώς, ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιθανότητα προφυλάκισης, παρά τις δυσκολίες λόγω της ηλικίας του, ή κατ’ οίκον περιορισμού. Ο Μπερίσα έχει χαρακτηριστεί ανεπιθύμητος τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Μεγάλη Βρετανία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...