Πώς σχολιάζουν την παραίτηση Τσίπρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην συνεργάτες

Φίλοι, σύντροφοι, συνοδοιπόροι αλλά και πολιτικοί αντίπαλοι έσπευσαν να σχολιάσουν την απόφαση παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι περισσότεροι σχολιάζουν με θετικό τρόπο την επιλογή του, θυμούνται στιγμές από την κοινή τους διαδρομή, ενώ προσπαθούν να προσεγγίσουν με αισιοδοξία την επόμενη ημέρα στο κόμμα τους.

Ανάμεσα σε αυτούς, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που μεταξύ άλλων έγραψε: «Κλείνει ένας σπουδαίος κύκλος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενας κύκλος που μας έχει χαρίσει πολλούς λόγους να αισθανόμαστε περήφανοι και περήφανες. Ολους αυτούς τους λόγους περηφάνιας τους πιστώνεται προσωπικά και ο Αλέξης Τσίπρας. Η πολιτική του συγκρότηση, η αγωνιστικότητα και η εντιμότητά του αφήνουν ανεξίτηλο το στίγμα τους στο κόμμα μας. Το σημερινό μήνυμα είναι ένα και δυνατό: όλες και όλοι μαζί, ενωμένοι, για την ανασυγκρότηση».

Ο Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «στάθηκε όρθιος απέναντι στις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εγινε ο πρώτος πρωθυπουργός της Αριστεράς στους πιο δύσκολους καιρούς της πρόσφατης ιστορίας της χώρας. Και κατόρθωσε από τη χρεοκοπία να την οδηγήσει το 2018 έξω από τα μνημόνια, επαναφέροντάς τη σε ομαλές συνθήκες». Και συμπλήρωσε εκτιμώντας πως «ό,τι θετικό πετύχαμε και στην αντιπολίτευση και στην κυβέρνηση έχει τη δική του σφραγίδα».

Για «γενναία απόφαση από έναν γενναίο άνθρωπο!» έκανε λόγο ο Παύλος Πολάκης. «Τις μάχες που έρχονται θα τις δώσουμε με ψυχραιμία, συντροφικότητα και αποφασιστικότητα», έγραψε ο Χανιώτης βουλευτής στο Facebook.

Η Ελενα Ακρίτα τον χαρακτήρισε έντιμο, οραματικό και γενναίο, διαμηνύοντας ότι θα σταθεί στο πλευρό του «ό,τι κι αν αποφασίσει».

«Πρόεδρε… σε ευχαριστούμε και συνεχίζουμε…», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γιώργος Καραμέρος. Χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως «τον πιο χαρισματικό και ανθεκτικό» της γενιάς του.

«Θεωρώ σημαντικό ότι μέχρι την ανάδειξη της νέας ηγεσίας θα παραμείνει εγγυητής της ενότητας του κόμματος, αναλαμβάνοντας την πολιτική και ηθική αυτή υποχρέωση. Οποιος ισχυριστεί ότι δεν υπήρχε η προσωπική σφραγίδα του Αλέξη Τσίπρα στην πορεία του κόμματος μετά το 2007, απλά δεν διαβάζει καλά την Ιστορία» ανέφερε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης.

Σε μια εκτίμηση για τις μελλοντικές αποφάσεις του προέβη ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. «Φρονώ ότι η παραίτηση Τσιπρα δεν είναι το τελευταίο βήμα του στην πολιτική» σχολίασε.

Με μια σέλφι φωτογραφία από τις διακοπές του παρενέβη και ο άλλοτε κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα και πρώην υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος, επισημαίνοντας αινιγματικά: «Στα είπα και άφησες να πουν αναγκαίο κακό…».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...