Πώς θα λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όσο λείπει ο Κασσελάκης

Αντιμέτωπος με μία πρωτοφανής κατάσταση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες 15 ημέρες καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης θα εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να λειτουργήσει και «στον αυτόματο», όπως τα κατάφερε επί κάποιους μήνες μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα και την διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών.

Αυτό εφαρμόζεται από το Συνέδριο και μετά με όλες οι πλευρές να συνεργάζονται, λόγω και των ευρωεκλογών.

Στα θετικά για τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζονται και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, που μετά το συνέδριο δείχνουν να ανακόπτεται η πτώση των ποσοστών και μάλιστα η ανάκτηση της δεύτερης θέσης από το ΠΑΣΟΚ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε μάλιστα τον πήχη στο 17% και άνω, ενώ με ένα 15% ότι η φόρα της αμφισβήτησης μετά τις ευρωεκλογές πρόκειται να ανακοπεί.

Παράλληλα ανασυγκροτήθηκε το Εκτελεστικό Γραφείο πυκνώνοντας τη λειτουργία του η οποία (προς το παρόν) περιορίζεται σε συζητήσεις «τεχνικού» χαρακτήρα, η σύνθεσή του άλλωστε δεν αφήνει περιθώρια για διαφωνίες και συγκρούσεις όπως στην περίπτωση της Πολιτικής Γραμματείας.

Δεν είναι γνωστό εάν θα ξανασυνεδριάσουν τα εκλεγμένα όργανα (ΠΓ και ΚΕ) ως τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ όμως, κατά το διάστημα της απουσίας του προέδρου αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία αποφασίστηκε να συνεδριάζει ανά δεκαπενθήμερο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφερόμενος χθες κατά την συνέντευξή του στον AΝΤ1 για το πώς θα λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εν τη απουσία του πρόβαλε την εικόνα απόλυτου ελέγχου:

«Το νέο Εκτελεστικό Γραφείο το οποίο έχω συνθέσει δουλεύει πάρα πολύ καλά, αποδίδει καλά. Οι διάφορες ιδέες που έχω είναι εν εξελίξει και υπάρχουν τα διάφορα στελέχη του γραφείου τα οποία έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες με deadlines. Δηλαδή με ένα χρονικό περιθώριο στις οποίες θα τις διεκπεραιώσουν. Άρα αυτό δουλεύει καλά».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...