Πρώτα οι όμηροι… μετά η εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα – Στον παλαιστινιακό θύλακα επικρατούν συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης

Διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση του Κατάρ βρίσκονται σε εξέλιξη για την απελευθέρωση των περίπου 200 ομήρων που έχει στα χέρια της η Χαμάς στη Γάζα. Μεταξύ αυτών είναι και 20 παιδιά.

Η αρχή έγινε χθες όταν η τρομοκρατική οργάνωση απελευθέρωσε μία Αμερικανίδα μητέρα και την κόρη της. Στον απόηχο της εξέλιξης ΗΠΑ και ευρωπαϊκες κυβερνήσεις φαίνεται να στέλνουν στο Ισραήλ το μήνυμα: πρώτα οι όμηροι, μετά η χερσαία επέμβαση στη Γάζα.

Στον παλαιστινιακό θύλακα επικρατούν συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης. Το άνοιγμα της Ράφα για την ανθρωπιστική βοήθεια αναμένεται να ανοίξει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η απελευθέρωση των δύο Αμερικανίδων ομήρων

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η παλαιστινιακή οργάνωση δείχνει τη στιγμή της απελευθέρωσης των δύο ομήρων, της Νάταλι Ράαναν και της μητέρας της Τζούντιθ.

Διαπραγματεύσεις Ισραηλινών-Παλαιστινίων προτείνει η Ρωσία

Σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων προτρέπει η Ρωσία, με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, τη στιγμή εντείνονται οι προσπάθειες για να απομακρυνθούν Ρώσοι πολίτες από την εμπόλεμη ζώνη.

«Ελπίζω να λογικευτούν όλοι και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο Λαβρόφ, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η νέα πραγματικότητα και οι εξελίξεις από το 1967 μέχρι σήμερα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ