Ισραήλ: Σύγχυση για τις δυτικές πιέσεις να καθυστερήσει η χερσαία επίθεση 

Το δημοσίευμα του Bloomberg ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη πιέζουν το Ισραήλ να καθυστερήσει τη χερσαία εισβολή στη Γάζα για να απομακρυνθούν οι όμηροι, προκαλεί σύγχυση για τα επόμενα βήματα του Τελ Αβίβ και ενώ οι συγκρούσεις στη Γάζα συνεχίζονται.

Παράλληλα η απάντηση που έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, λέγοντας «ναι» σε ερώτηση για τον εάν πρέπει να καθυστερήσει η χερσαία επίθεση, μέχρι να απελευθερωθούν περισσότεροι όμηροι, περιέπλεξε τα πράγματα, αναγκάζοντας τον Λευκό Οίκο να δώσει διευκρινίσεις τη νύχτα.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διευκρίνισε ότι ο κ. Μπάιντεν δεν άκουσε όλη την ερώτηση και ουσιαστικά απάντησε ναι στο να απελευθερωθούν κι άλλοι όμηροι και δεν σχολίασε την πιθανολογούμενη εισβολή στρατευμάτων στη Γάζα.

Εξήγησε δε ότι ο πρόεδρος ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο Air Force One όταν δημοσιογράφος έκανε την ερώτηση, την οποία δεν άκουσε ολόκληρη λόγω του θορύβου από τους κινητήρες του προεδρικού αεροσκάφους.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε πως ο πρόεδρος Μπάιντεν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τις δύο Αμερικανίδες – την Τζούντιθ και τη Νάταλι Ραάναν – που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς χθες Παρασκευή.

Δηλώνοντας «πανευτυχής» για το αίσιο τέλος στη δοκιμασία τους, ο Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε πως οι ΗΠΑ θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια «μέχρι να επιστρέψουν στο σπίτι τους» και οι υπόλοιποι Αμερικανοί που κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ