Πρόβλημα ο Μητσοτάκης και το Μαξίμου για τη Νέα Δημοκρατία – «Γαλάζια» οργή και απογοήτευση

Πολλά είναι τα προβλήματα του τελευταίους μήνες για την Νέα Δημοκρατία, κάτι που προκαλεί έντονο προβληματισμό στα στελέχη και τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και μεγάλη δυσφορία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η δεύτερη θητεία της κυβέρνησης ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο και ήδη καταγράφονται πολλά «φάουλ», που περιστρέφονται γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου και τους στενούς συνεργάτες του Μητσοτάκη.

Παράλληλα και ο ίδιος ο Μητσοτάκης δεν έχει τις πλέον εύστοχες επιλογές, ενώ φαίνεται να μην έχει τον έλεγχο ούτε αππεναντι στους υπουργούς.

Έχει αλλάξει τόσους υπουργούς μέσα σε ελάχιστους μήνες, η κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία, η διαχείριση του εγκλήματος στα Τέμπη, η διαρροή των προσωπικών δεδομένων των ομογενών και η αποπομπή των στενών συνεργατών του, δείχνουν ότι το κυβερνητικό επιτελείο βρίσκεται σε «βέρτιγκο».

Πολλά «γαλάζια» στελέχη θεωρούν ότι το 41% που πήρε στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου η ΝΔ, ίσως έφερε όλα αυτά τα προβλήματα καθώς έδωσε υπερβολική αυτοπεποίθηση στην κυβέρνηση.

«Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι με ένα τέτοιο ποσοστό κανείς δεν μπορεί να αγγίξει τη ΝΔ» λένε κυβερνητικοί κύκλοι, ούτε έναν χρόνο μετά από τις εκλογές, η κατάσταση δείχνει να έχει ζορίσει πολύ για την κυβέρνηση.

Εάν μάλιστα το κυβερνών κόμμα πέσει στις ευρωεκλογές κάτω από το 30% τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο για την ΝΔ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ