Συνάντηση Κασσελάκη με τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το σκάνδαλο με τα email

Εκτός από το έγκλημα στα Τέμπη και την πρότασης δυσπιστίας, με το κατηγορητήριο κατά του Κώστα Καραμανλή, ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να φέρει ξανά στην επιφάνεια το σκάνδαλο της διαρροής των e-mail εκλογέων του εξωτερικού ή αλλιώς «σκάνδαλο» Μισέλ Ασημακοπούλου.

Για τον λόγο αυτό πραγματοποιεί σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο (12:30).

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει συσχετίσει την διαρροή των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων αποδήμων με το αδιάβλητο των εκλογών το οποίο όπως έχει πει αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαφυλάξει και γι’ αυτό ζήτησε διπλές εκλογές με εποπτεία από διεθνείς παρατηρητές.

Στην συνέντευξή του χθες στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ και την Σία Κοσιώνη ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε στο θέμα αδιάβλητου, αν και αναφέρθηκε σε «παραπληροφόρηση» των πολιτών και χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

«Είναι πάρα πολύ εύκολο να εκμεταλλευτείς προσωπικά δεδομένα για να παραπλανήσεις ψηφοφόρους, να επηρεάσεις και πιθανώς για να παρέμβεις στην επιστολική ψήφο».

Ουσιαστικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε χειραγώγηση της κοινής γνώμης με σύγχρονες μεθόδους επηρεασμού των ψηφοφόρων μέσω διαδικτύου, εφαρμογών, κλπ με υποκλοπή προσωπικών δεδομένων χωρίς τη συναίνεση των χρηστών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε μιλήσεις επίσης για χρήση από εταιρείες με στόχο το «microtargeting». Παράλληλα, όμως με τα περί «αδιάβλητου» η Κουμουνδούρου αφήνει να αιωρείται στην ατμόσφαιρα μια υπόνοια παρέμβασης της κυβέρνησης στην εκλογική διαδικασία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...