Εκτοξεύονται οι τιμές του πετρελαίου

Εκτοξεύονται οι τιμές του πετρελαίου μετά την έκθεση του κλάδου που κατέδειξε μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, εν όψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+ κατά την οποία η ομάδα αναμένεται να επιβεβαιώσει τις τρέχουσες περικοπές της προσφοράς.

Το αργό μπρεντ διαπραγματεύεται την Τρίτη στα 89 δολάρια το βαρέλι με μικρή άνοδο 0,09%, ενώ το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 85,16 δολάρια με οριακή άνοδο 0,01%.

Μειώνονται τα αποθέματα πετρελαίου

Tο Αμερικανικό Ινστιτούτο για το Πετρέλαιο ανέφερε ότι τα αποθέματα σε εθνικό επίπεδο μειώθηκαν κατά περισσότερα από 2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Οι εκτιμήσεις – πριν από την ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων αργότερα την Τετάρτη – έδειξαν επίσης μείωση στα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του πρόκειται να επανεξετάσουν τις αγορές αργού και την πολιτική προσφοράς σε μια διαδικτυακή συγκέντρωση την Τετάρτη και οι αξιωματούχοι των κρατών μελών προβλέπουν ότι θα διατηρήσουν αμετάβλητη τη συνολική στρατηγική τους.

Το αργό έχει σημειώσει άνοδο φέτος, με τις ουκρανικές επιθέσεις στις ρωσικές ενεργειακές υποδομές και τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή να στηρίζουν τις τιμές.

«Με τον ΟΠΕΚ+ να έχει ήδη παρατείνει τις εθελοντικές περικοπές της παραγωγής του μέχρι τα μέσα του έτους, η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ αργότερα σήμερα, πιθανότατα απλώς θα επιβεβαιώσει την τρέχουσα πολιτική του ομίλου», δήλωσε ο Vivek Dhar, αναλυτής της Commonwealth Bank of Australia.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ