Πρωτοποριακή εμφύτευση μικροτσιπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο από την Neuralink του Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της εταιρείας Neuralink, ανακοίνωσε την πρώτη επιτυχημένη εμφύτευση μικροτσιπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο. Η επέμβαση, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα, θεωρείται ένας σημαντικός ορόσημο στην τεχνολογία διεπαφών εγκεφάλου-υπολογιστή (BCI).

Μέσω της πλατφόρμας Χ (πρώην Twitter), ο Μασκ ανέφερε ότι ο ασθενής “αναρρώνει καλά”. Το εμφυτευμένο τσιπ, ονομαζόμενο Telepathy, υπόσχεται να επιτρέψει τον έλεγχο συσκευών όπως τηλέφωνα και υπολογιστές μόνο με τη χρήση της σκέψης.

Οι αρχικοί χρήστες του μικροτσιπ θα είναι άτομα με περιορισμένη κινητικότητα στα άκρα τους. Με τον Μασκ να αναφέρει το παράδειγμα του Στίβεν Χόκινγκ, υπογραμμίζοντας τη δυνατότητα για επικοινωνία πιο γρήγορη από έναν δακτυλογράφο.

Περαιτέρω λεπτομέρειες για τη διαδικασία δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά ο Μασκ υπογραμμίζει την ενθαρρυντική φύση των πρώτων αποτελεσμάτων. Η Neuralink στοχεύει στην επανάσταση της επικοινωνίας και της αλληλεπίδρασης με τεχνολογίες, προσφέροντας νέες πραγματικότητες στη ζωή των ανθρώπων.

Σημειώνεται ότι, παρά τις φιλόδοξες προοπτικές, υπάρχουν εκκλήσεις για αυξημένη προσοχή στα πρωτόκολλα ασφαλείας. Πρόσφατα, η Neuralink αντιμετώπισε ερωτήματα για την ασφάλεια της τεχνολογίας της, καθώς και πρόστιμα από το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ για παραβίαση κανόνων μεταφοράς επικίνδυνων υλικών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...