«Προκαλώ τη Δύση να πολεμήσει» – «Κεραυνοί» Πούτιν

Νέα σκληρή προειδοποίηση του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, στη Δύση.

«Η Ρωσία δεν έχει ακόμα ξεκινήσει». «Ακούμε ότι θέλουν να ηττηθούμε στο πεδίο της μάχης. Λοιπόν, ας προσπαθήσουν. Δεν έχουμε καν αρχίσει τίποτα ακόμα» είπε συγκεκριμένα.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Πούτιν είπε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, προειδοποιώντας ότι όσοι απορρίπτουν τέτοιες προοπτικές θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η παράταση της συνεχιζόμενης σύγκρουσης θα καταστήσει τις συνομιλίες αυτές πιο δύσκολες.

«Δεν αρνούμαστε να διαπραγματευτούμε για ειρήνη, αλλά όσοι αρνούνται θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όσο περισσότερο αρνούνται, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η διαπραγμάτευση», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, απευθύνοντας προειδοποίηση σε όσους μπορεί να πιστεύουν ότι η Ρωσία έχει ήδη εξαντλήσει τις δυνατότητές της εν μέσω της σύγκρουσης, όπως μεταδίδει το Russia Today.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε την Πέμπτη ότι αν η Δύση θέλει να… νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, είναι ευπρόσδεκτη να το προσπαθήσει, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

«Σήμερα ακούμε ότι θέλουν να μας νικήσουν στο πεδίο της μάχης. Τι μπορούμε να πούμε, ας το προσπαθήσουν. Έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι η Δύση θέλει να μας πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό. Αυτό είναι μια τραγωδία για τον ουκρανικό λαό, αλλά φαίνεται ότι όλα οδεύουν προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Πούτιν. Ο ίδιος υποστήριξε ακόμη ότι η «συλλογική Δύση, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, είναι εξαιρετική επιθετική απέναντι στη Ρωσία εδώ και δεκαετίες».

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι δεν απορρίπτει τις ειρηνευτικές συνομιλίες, «αλλά όσο κρατάει η σύγκρουση, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να επιτευχθεί συμφωνία μαζί μας». Ακόμη, υποστήριξε ότι «η Δύση απέτυχε στη νέα της προσπάθεια να περιορίσει τη Ρωσία» ενώ σημείωσε επίσης ότι οι κυρώσεις προκαλούν μεν δυσκολίες στη Ρωσία, αλλά όχι στην προβλεπόμενη κλίμακα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...