Προετοιμασίες στο Προεδρικό για τις διερευνητικές εντολές

Όλα έτοιμα είναι στο Προεδρικό Μέγαρο για την διαδικασία που θα εκκινήσει την επομένη των εκλογών και που προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Αν το πρώτο κόμμα δεν πάρει… 48%, τότε είναι σαφές ότι θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές εντολές και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μαζί με το στενό της επιτελείο, έχουν ήδη προκαθορίσει το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων:

Δευτέρα, λοιπόν, θα κληθεί ο αρχηγός του πρώτου κόμματος ώστε να πάρει την πρώτη διερευνητική εντολή και στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι αρχηγοί του δεύτερου και του τρίτου κόμματος αντιστοίχως.

Αναλόγως με το αν και πόσοι θα εξαντλήσουν το τριήμερο που δικαιούνται για τη «διερεύνηση» των δυνατοτήτων σχηματισμού κυβέρνησης, θα φανεί και πότε θα συγκαλέσει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ώστε να καταβληθεί μία ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης.

Όταν και αυτή αποβεί άκαρπη –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- τότε στα τέλη Μαΐου ή το αργότερο τις πρώτες μέρες του Ιουνίου, η Πρόεδρος θα κληθεί να ορκίσει την υπηρεσιακή κυβέρνηση, με επικρατέστερο υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Σαρμά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ