«Πράσινο φως» του Μπάιντεν στον Νετανιάχου – Απαράδεκτη πρόταση για «γκέτο Παλαιστινίων» στην έρημο

Όταν οι Αμερικανοί είπαν ότι η ομάδα των συμβούλων εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου θα εξετάσουν τι προκάλεσε το μακελειό στο νοσοκομείο Αλ Αχλί στη Γάζα, πολλοί πίστευαν ότι θα γινόταν μία διεξοδική έρευνα. Αντ’ αυτού, ο πρόεδρος Μπάιντεν μετέβη σήμερα στο Ισραήλ, έχοντας ήδη αποφασίσει ότι για το μακελειό «ευθύνονται οι άλλοι».

Ο Μπάιντεν εξέφρασε τη θλίψη του για όσα έγιναν, λες και ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου ήταν ένα συνηθισμένο γεγονός. Κατά τον Άλαν Φίσερ, ανταποκριτή του Al Jazeera στο Τελ Αβίβ, ο Μπάιντεν με την στάση του «στην ουσία έδωσε στο Ισραήλ το πράσινο φως για να ενεργεί κατά πως το βολεύει».

Ισοπεδώθηκε συγκρότημα κατοικιών στη Χαν Γιουνίς

Την ώρα που ο πρόεδρος Μπάιντεν συναντάτο με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι ισραηλινές δυνάμεις ισοπέδωναν ένα συγκρότημα κατοικιών στην Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα της Γάζας, όπου έχασαν τη ζωή τους επτά άμαχοι και άλλοι 40 τραυματίστηκαν σοβαρά. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς και τους τραυματίες ήταν πρόσφυγες, που είχαν καταφύγει στη νότια Γάζα από άλλα σημεία της αποκλεισμένης παλαιστινιακής περιοχής.

«Φέρτε κι ένα λίτρο καυσίμων στα νοσοκομεία»

Στα νοσοκομεία η κατάσταση είναι δραματική, καθώς τελειώνουν τα καύσιμα με τα οποία λειτουργούν οι γεννήτριες των νοσοκομείων. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι σε ορισμένα τμήματα νοσοκομείων έχουν ήδη κλείσει οι γεννήτριες και σε άλλα θα σταματήσουν τις επόμενες ώρες.

Οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των νοσοκομείων στην Γάζα απευθύνουν εκκλήσεις στους πολίτες να μεταφέρουν στα νοσοκομεία έστω κι ένα λίτρο πετρελαίου, αν έχουν στη διάθεσή τους, γιατί είναι κρίσιμη η ανάγκη για να σωθούν οι ζωές τραυματιών.

Μαζικές συλλήψεις στη Δυτική Όχθη

Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν σήμερα 65 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa. Μετά την 7η Οκτωβρίου οι κατοχικές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη έχουν συλλάβει 750 Παλαιστίνιους.

Απαράδεκτη πρόταση της Αιγύπτου για την τύχη των Παλαιστίνιων: Στείλτε τους στην έρημο

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, σε συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο, πρότεινε στο Ισραήλ να μεταφέρει τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στην έρημο Νεγκέβ, αντί να ζητά από την Αίγυπτο να τους φιλοξενήσει.

«Υπάρχει η έρημος Νεγκέβ στο Ισραήλ. Οι Παλαιστίνιοι μπορούν να μεταφερθούν στην έρημο Νεγκέβ μέχρι να κάνουν οι Ισραηλινοί ό,τι θέλουν με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Λωρίδα της Γάζας και στην συνέχεια να επιστρέψουν οι Παλαιστίνιοι άμαχοι», δήλωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος, στη συνέντευξη που έδωσε έχοντας δίπλα τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

«Αν οι Παλαιστίνιοι μεταφερθούν στην Αίγυπτο, η στρατιωτική επιχείρηση που άρχισε το Ισραήλ μπορεί να διαρκέσει για χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση η Αίγυπτος θα επωμιστεί τις συνέπειες και το Σινά θα μετατραπεί σε ζώνη επιχειρήσεων κατά του Ισραήλ και τότε η Αίγυπτος θα στιγματιστεί ως βάση τρομοκρατών», πρόσθεσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...