Που στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για την δολοφονία στο Νέο Κόσμο

Η ανάλυση των αρχών αποκαλύπτει ότι πιθανόν να υπάρχει ένα ακριβό «συμβόλαιο θανάτου» πίσω από την εκτέλεση του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη τα ξημερώματα της Κυριακής στον Νέο Κόσμο. Με σχεδόν 100 σφαίρες, οι δράστες ολοκλήρωσαν την εκτέλεση, ενώ η ΕΛΑΣ θεωρεί ότι με την πράξη αυτή έκλεισε ένας μακροχρόνιος κύκλος αίματος, περιλαμβάνοντας 16 δολοφονίες και μία απόπειρα κατά τα τελευταία επτά χρόνια.

Ο Ζαμπούνης, που φέρεται να ήταν κεντρικός εκτελεστής της «Greek Mafia» για χρόνια, είχε αναδειχθεί σε ηγετική θέση στην οργάνωση, ειδικά στις βόρειες και νότιες περιοχές. Γνωστός και ως «Ζαμπόν» στον κόσμο της νύχτας, είχε εμπλακεί σε μεγάλες υποθέσεις στο χώρο της νύχτας το 2012 και το 2015, καθώς είχε κατηγορηθεί για ληστείες, απόπειρα δολοφονίας και ένοπλες επιθέσεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Ποιος ήταν ο δολοφονημένος στο Νέο Κόσμο

Το 2018, ο Ζαμπούνης είχε δεχτεί επίθεση στον Πειραιά, όπου τραυματίστηκε σοβαρά αλλά επέζησε χάρη στη γρήγορη αντίδραση της ΕΛΑΣ. Το βίντεο της πρόσφατης εκτέλεσής του, που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας, αποκαλύπτει σκληρές σκηνές, με τους δράστες να χρησιμοποιούν καλάσνικοφ και να διαπερνούν το θωρακισμένο τζάμι του θύματος.

Η ΕΛΑΣ επικεντρώνεται τώρα στην ανάλυση του δρομολογίου διαφυγής των δραστών και στη συλλογή βιντεοληπτικού υλικού για την ανακάλυψη πιθανών στοιχείων. Επιπλέον, εξετάζονται όλες οι πρόσφατες εκτελέσεις στον κόσμο της Μαφίας, αναζητώντας πληροφορίες για έχθρες, συμμαχίες και βεντέτες. Η δυσκολία των ερευνών εντείνεται λόγω της συνήθους σιωπής των πρωταγωνιστών σε τέτοιες υποθέσεις, αλλά η ΕΛΑΣ παραμένει αποφασισμένη να εξακριβώσει τους υπεύθυνους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...