Ποιες εφημερίδες πρόλαβαν την Καϊλή

Μόνο δύο από τις ημερήσιες εφημερίδες του Σαββάτου είχαν βασικό θέμα το μεγάλο γεγονός με τη σύλληψη της Εύας Καϊλή, αλλά η μια από αυτές έμεινε στο αρχικό στάδιο της υπόθεσης, κάνοντας λόγο στην πρώτη τηςσελίδα για προσαγωγή (αλλά με ουσιαστικές αναφορές για ενοχή) και όχι για τη μετέπειτα εξέλιξη που ήταν η σύλληψη. Πρόκειται για τη Δημοκρατία που έχει βασικό τίτλο στο πρωτοσέλιδό της «Στη φάκα η Καϊλή για μίζες» και υπέρτιτλο «Προσήχθη χθες βράδυ και ανακρίνεται από τη βελγική αστυνομία».
Η δεύτερη εφημερίδα με βασικό θέμα στην πρώτη της σελίδα τα γεγονότα των Βρυξελλών είναι η Star Press, της οποίας υπάρχουν δύο πρωτοσέλιδα. Το αρχικό έχει τίτλο «Διεγράφη η Καϊλή, συνελλήφθη ο σύζυγός της» και αναφορά για την έρευνα στο σπίτι της. Στην αλλαγή που ακολούθησε στην πρώτη της σελίδα αναφέρεται η εξέλιξη των γεγονότων: «Συνελήφθησαν η Καϊλή και ο σύντροφός της». Και στα  δύο πρωτοσέλιδα της Star προστίθεται: «Ύποπτοι για δωροληψία από το Κατάρ οι συλληφθέντες, 600.000 ευρώ σε μετρητά κατέσχεσε η αστυνομία».

Το έχασαν…

Γενικά, η επικαιρότητα αιφνιδίασε για μια ακόμα φορά τον παραδοσιακό Τύπο και στα περισσότερα πρωτοσέλιδα δεν υπάρχει παραμικρή αναφορά στο θέμα-βόμβα. Σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι πολλές εκδόσεις του Σαββάτου βγαίνουν με τη λογική και τις συνθήκες εβδομαδιαίας εφημερίδας και έτσι το έχασαν. Για τις αιφνιδιαστικές εξελίξεις δεν υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά στις πρώτες σελίδες των Νέων, της Εφημερίδας των Συντακτών, της Αυγής, του Ριζοσπάστη, της Espresso, της On Time, της Ελεύθερης Ώρας και του Λόγου. (Δεν ξέρουμε αν σε κάποιες από αυτές έγινε δεύτερη έκδοση και αλλαγή, γι΄ αυτό κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις). 

Το πρόλαβαν…

Να δούμε πιο κάτω τις εφημερίδες που πρόλαβαν το θέμα στο αρχικό του στάδιο ή σε πιο προχωρημένο:
** Η Καθημερινή έχει στην πρώτη σελίδα της μια μονόστηλη αναφορά με τίτλο για τη διαγραφή τής ευρωβουλευτού από τη ΠΑΣΟΚ «μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς Ευρωπαίων αξιωματούχων που φέρονται να χρηματίστηκαν από το Κατάρ».
** Ο Ελεύθερος Τύπος έχει την υπόθεση Καϊλή δεύτερο θέμα, αρκετά έντονα προβεβλημένο σε σχέση με άλλες εφημερίδες, αλλά αναφέρεται μόνο στη σύλληψη του συντρόφου της, ενώ για τη ίδια γράφει: «Στις αρχές και η ευρωβουλευτής». Ο κύριος τίτλος του Ε.Τ. για το θέμα είναι «Έρευνα-σοκ για διαφθορά… Κατάρ στο ζεύγος Καϊλή».
** H Κόντρα σε μονόστηλο πρωτοσέλιδο χτύπημα γράφει «Ανακρίνεται στις Βρυξέλλες για διαφθορά η Εύα Καϊλή – Τέθηκε εκτός ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ».
** Η Εστία είναι μία από εκείνες που αναφέρεται πρωτοσέλιδα σε σύλληψη: «Η Εύα Καϊλή συνελήφθη στο Βέλγιο για διαφθορά», γράφει σε μονόστηλο πλαίσιο.
** Το Μακελειό έχει προλάβει και την εξέλιξη με τον εντοπισμό χρημάτων. Παραμένει άγνωστο πάντως, αν είναι έγκυρη η πληροφορία ότι το ποσό που βρέθηκε (σε βαλίτσες, όπως αναφέρει) είναι ένα εκατομμύριο ευρώ. 

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ