Χοντρό παρασκήνιο: Γιατί δύο πασίγνωστοι και πανίσχυροι επιχειρηματίες ποντάρουν τα πάντα στον Ανδρουλάκη

Η Πυθία αποκαλύπτει

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να είναι νέος στην ηλικία, αλλά δεν φαίνεται πως εκπροσωπεί το νέο. Σε καμία των περιπτώσεων.

Και δεν μπορεί να εκπροσωπεί το νέο κάποιος τον οποίο προωθούν με κάθε τρόπο πασίγνωστοι οικονομικοί παράγοντες του τόπου. Ποιοι είναι αυτοί; Ένας πανίσχυρος παράγοντας που ο ρόλος τον οποίο εδώ και δεκαετίες διαδραματίζει έχει προσλάβει χαρακτηριστικά «θεσμού» και ένας εφοπλιστής.

Ο πρώτος παραδοσιακά επηρεάζει τις αποφάσεις των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο δεύτερος έχει σοβαρούς λόγους – που έχουν κυρίως να κάνουν με τις ανοιχτές υποθέσεις που έχει με τη Δικαιοσύνη – να προωθεί τη συμμετοχή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε μια κυβέρνηση, με πρωθυπουργό είτε τον Τσίπρα, είτε τον Μητσοτάκη.

Ο λόγος; Ο πανίσχυρος εφοπλιστής θέλει να έχει την όποια κυβέρνηση του χεριού του. Να απειλεί, χρησιμοποιώντας πιθανή αποχώρηση του Ανδρουλάκη από μία κυβέρνηση που θα συνεπάγεται και την ανατροπή της, τον πρωθυπουργό μιας κυβέρνησης συνεργασίας, όποιος και αν είναι εκείνος.

Με τον Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται σε ανοιχτό πόλεμο – για διαφόρους λόγους (και για να είμαστε δίκαιοι σε κάποια θέματα ο εφοπλιστής έχει δίκιο), με τον Μητσοτάκη έχει άλλου τύπου ζητήματα. Πιθανώς πιστεύει ότι η Δικαιοσύνη χειραγωγείται και πως η σημερινή κυβέρνηση θα του έκλεινε τις πολύ σοβαρές υποθέσεις. Δεν συνέβη κάτι τέτοιο, οι σημερινοί ένοικοι του Μαξίμου δεν του έκλεισαν τις υποθέσεις, διότι ακόμη και να μπορούσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα έκλεινε τις υποθέσεις του εφοπλιστή. Η Αγία Οικογένεια θέλει να τον έχει υπό τον έλεγχό της.

Έτσι ο εφοπλιστής ποντάρει τα πάντα στον περιορισμένων δυνατοτήτων πολιτικό αρχηγό από την Κρήτη.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι οι δύο πανίσχυροι οικονομικοί παράγοντες έπεισαν τον Ανδρουλάκη να «σηκώσει ψηλά» το θέμα με την απόπειρα παρακολούθησής του. Όχι μόνο για να επιταχύνουν τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και για να τσιμπήσει καμία μονάδα στις δημοσκοπήσεις καθώς η αλήθεια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ καταρρέει.

Το πρόβλημα είναι πως η κοινωνία δεν έχει πάρει και τόσο στα σοβαρά τις καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη. Μία βόλτα στα σόσιαλ μίντια θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει γίνει δέκτης χλευαστικών – ειρωνικών σχολίων. Ο λόγος; Θα έπρεπε ο ίδιος να τον γνωρίζει καλύτερα.  

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ