Πανικό στην κυβέρνηση προκαλούν 2 δημοσκοπήσεις – Τα ποσοστά της ΝΔ κατρακυλούν

«Πονοκέφαλο» προκαλούν στην κυβέρνηση δύο νέες δημοσκοπήσεις της Opinion Poll και της Metron Analysis για το πόσο έχει κοστίσει στο κυβερνών κόμμα η πολιτική διαχείριση στο έγκλημα στα Τέμπη (Διαβάστε ΕΔΩ).

Όσον αφορά στη δημοσκόπηση της Opinion Poll, το 70% δεν είναι ικανοποιημένο από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την διαλεύκανση των ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών. Στη Νέα Δημοκρατία δε όσοι δεν είναι ικανοποιημένοι φτάνουν το 42%.

Όσον αφορά στην Metron Analysis, το 88% πιστεύει ότι το δικαστικό και το πολιτικό σύστημα δεν έχουν κινηθεί αποτελεσματικά για να αποδοθούν ευθύνες. Στους κεντροδεξιούς και στους δεξιούς τα ποσοστά φτάνουν το 75% και 82% .

Σύμφωνα με τα δεδομένα προκύπτει ότι το έγκλημα των Τεμπών έχει προκαλέσει μεγάλη φθορά και ρωγμές και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και κατά συνέπεια μπορεί να επηρεάσει την ψήφο των ευρωεκλογών, πολύ περισσότερο αφού στα ευρήματα και των δύο δημοσκοπήσεων οι πολίτες απαντούν ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την ψήφο των ευρωεκλογών για να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση.

Τα ποσοστά της ΝΔ κατρακυλούν σε επίπεδο… μνημονιακής περιόδου. Για τους δημοσκόπους έχει κλειδώσει ένα ποσοστό της τάξης του 27-29%. Και μπορεί, προς το παρόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην έχει αντίπαλο, αλλά με αυτά τα ποσοστά θα δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις που θα φέρουν ανατροπές στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ