Πακέτο στήριξης για την Θεσσαλία ετοιμάζει η Κομισιόν

Είναι πιθανό να παρασχεθεί επιπλέον υποστήριξη προς εργαζομένους και επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου στη Θεσσαλία, με σκοπό την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς τους μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν.

Σε απάντηση σε ερώτημα της Ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Έλενας Κουντουρά, η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα, δήλωσε ότι η Επιτροπή εξετάζει ποιες επιλογές υπάρχουν για να παρασχεθεί στήριξη σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους στην περιοχή.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ (ΤΑΕΕ), το οποίο μπορεί να καλύψει κάποια κόστη έκτακτης ανάγκης και ανάκαμψης που επηρεάζουν τις δημόσιες αρχές. Η Ελλάδα έχει ήδη ζητήσει την ενεργοποίηση του Ταμείου. Παρά ταύτα, η Κομισιόν δεν παρείχε συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τις επιλογές που εξετάζονται.

Η Ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά είχε εκφράσει ανησυχία για τον αντίκτυπο στον τομέα του τουρισμού στις πληγείσες περιοχές της Ελλάδας και είχε ζητήσει την αξιολόγηση χρηματοδοτικών μέσων για την υποστήριξη των επαγγελματιών σε αυτές τις περιοχές. Η Κομισιόν απάντησε ότι εξετάζει τις επιλογές της για να παράσχει συστηματική στήριξη προς τη Θεσσαλία, αν και δεν καθόρισε συγκεκριμένα μέτρα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαύρα μαντάτα για τον Μητσοτάκη από την Εκκλησία και το Άγιο Όρος

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.Μαύρα μαντάτα έρχονται από...