Ο καιρός αλλάζει δραματικά από το απόγευμα (pic)

Ο καιρός θα αλλάξει δραματικά από το απόγευμα της Τετάρτης (20.12.2023), καθώς μια ατμοσφαιρική διαταραχή από τη Λιβύη και τη Νότια Τουρκία αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό στη χώρα μας, φέρνοντας καταιγίδες και χαλάζι.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του meteo.gr, βροχοπτώσεις αναμένονται από το απόγευμα της Τετάρτης στο Νότιο Ιόνιο, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και το Ανατολικό Αιγαίο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη, οι βροχές αναμένεται να επεκταθούν στη Θεσσαλία, το υπόλοιπο Αιγαίο και τα νότια τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης, οι βροχές θα περιοριστούν στο Ανατολικό, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο, ενώ θα εξασθενήσουν.

Καταιγίδες με πιθανότητα σποραδικών χαλαζοπτώσεων θα εμφανιστούν στο Νότιο Ιόνιο, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και το Αιγαίο. Από το απόγευμα της Πέμπτης, αναμένεται να περιοριστούν στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο.

Σχετικά με την Αττική, βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από το απόγευμα της Τετάρτης έως το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index) από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Πέμπτη κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Μέτρια).

Οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν αναμένεται να ξεπερνούν τα 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα φτάσουν κατά τόπους τα 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ