«Πάμε σε ντεφάκτο διάλυση» – Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ με το… ερωτηματολόγιο

Δύσκολες καταστάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και μόλις 5 ημέρες πριν το Συνέδριο, καθώς η πρωτοβουλία Κασσελάκη να ανοίξει ζητήματα ονόματος, λογότυπου, δομής και ταυτότητας με το ερωτηματολόγιο προς τα μέλη του κόμματος, δημιούργησε μεγάλη αναταραχή. (Διαβάστε οπωςδήποτε ΕΔΩ)

Συγκεκριμένα, η κίνησή του να θέσει 5 μέρες πριν το Συνέδριο και εντελώς ξαφνικά τα θέματα που αφορούν στην ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσαν την αντίδραση όλων των κορυφαίων στελεχών της ΠΓ.

Τα 17 από τα 24 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας συνυπέγραψαν αίτημα για έκτακτη σύγκληση του οργάνου σήμερα, με το αίτημα να γίνεται δεκτό.

Το όργανο αναμένεται να συνεδριάσει στις 12 το μεσημέρι.

Στη συνεδρίαση, αναμένεται να ζητηθεί η απόσυρση του ερωτηματολογίου.

Το αίτημα υπογράφουν: H Όλγα Γεροβασίλη, ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς, ο Πάνος Ρήγας και ο Νίκος Σκορίνης, οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης και Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας αλλά και ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Στο συνέδριο έχει μπει ουσιαστικά «βόμβα» αφού το ερωτηματολόγιο δείχνει να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Κάποιοι δεν αποκλείουν και νέα διάσπαση, για την ακρίβεια κανείς δεν είναι σε θέση να αποκλείσει ούτε το πιο ακραίο σενάριο αυτή τη στιγμή. Ακούγονται σενάρια ακόμα και για «καθαίρεση» Κασσελάκη και αλλαγής ηγεσίας.

«Πάμε σε ντεφάκτο διάλυση»

Η Όλγα Γεροβασίλη, είπε πως αν δεν παρθεί πίσω το ερωτηματολόγιο και αν δεν αποσαφηνιστούν οι προθέσεις Κασσελάκη ενώπιων των οργάνων τότε το κόμμα πάει «ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ».

Τόσο η ίδια, όσο και στελέχη όπως ο Χρήστος Σπίρτζης μίλησαν για ερωτηματολόγιο δημοσκοπικού χαρακτήρα, που παραβιάζει το καταστατικό το οποίο είναι αυτό που προβλέπει τις διαδικασίες για σοβαρά θέματα. Υπάρχουν θεσμοθετημένες διαδικασίες απόφασης και όχι διαδικασίες «δημοσκοπικής καταγραφής» ανέφερε ο πρώην υπουργός κάνοντας παράλληλα λόγο για έλλειψη σοβαρότητας και προτάσεις που συνεπάγονται «οργανωτικό χάος» και οδηγούν τον ΣΥΡΙΖΑ σε «αποσυσπείρωση» και «περαιτέρω φθίνουσα πορεία».

Το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη υπερασπίστηκαν οι Νίνα Κασιμάτη και Ραλλία Χρηστίδου, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει η «αφωνία» της εκπροσώπου Τύπου Δώρας Αυγέρη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ