Τα τρακτέρ κατεβαίνουν αύριο στην Αθήνα

Υποχωρεί το Μαξίμου όσον αφορά στις κινητοποιήσεις των αγροτών, αφού η σκληρή θέση του υπουργού προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη φαίνεται πως έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Το Μεγαρο Μαξίμου τα «γυρίζει» καθώς οι αγρότες εμφανίστηκαν ανυποχώρητοι και για να αποφευχθεί μία μετωπική σύγκρουση πρέπει να αλλάξει θέση και στάση.

Από την κυβέρνηση αποφασίστηκε να επιτραπεί η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα, ενώ μέχρι πριν λίγα εικοσιτετράωρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε απορρίψει το αίτημα τους για κάθοδο των τρακτέρ στην πρωτεύουσα, ενώ είχε αντιπροτείνει, μάλιστα, να μεταφερθούν με ιδιωτικά ΙΧ και με λεωφορεία, μία πρόταση που οι εκπρόσωποι των αγροτών είχαν απορρίψει.

Υπενθυμίζεται ότι, δίπλα στους αγρότες θα βρεθούν και φοιτητές, αλλά και άλλοι φορείς που έχουν να κάνουν με την αγορά.

Χθες, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο ΠΠ, νέα σύσκεψη υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην οποία συζητήθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με αυτό, αναμένεται στην Αθήνα να επιτραπεί η είσοδος σε 150 τρακτέρ, τα οποία θα φτάσουν από την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης όσο και από την Πελοπόννησο.

Οι αγρότες, που θα φτάσουν με αλλά μέσα, θα συγκεντρωθούν στη Λεωφόρο Αθηνών και από εκεί, με την συνοδεία περιπολικών να φτάσουν στο Σύνταγμα.

Η παραμονή τους στο συγκεκριμένο μέρος θα επιτραπεί για ένα 24ωρο.

Σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης, βασική επιδίωξη είναι να δείξει ότι σέβεται τα δικαιώματα των αγροτών και τις κινητοποιήσεις τους, βάζοντας ωστόσο συγκεκριμένο πλαίσιο προκειμένου να μην διαταραχθεί η ζωή στην πρωτεύουσα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ