Ο πανικός του Μητσοτάκη και οι επόμενες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Πανικό διακρίνει στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μία χρονική στιγμή που η πολιτική αντιπαράθεση έχει χτυπήσει “κόκκινο” με αφορμή και τη δήλωση του πρωθυπουργού σε διεθνές φόρουμ πως ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές συνιστά κίνδυνο για τη Δημοκρατία.


Εξ αυτού του λόγου ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα… συνεχίσει την τακτική της άσκησης πίεσης στην κυβέρνηση σε πολλά επίπεδα, από την ακρίβεια και τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις στο ρεύμα έως την πανδημία και τη στάση της απέναντι στους αγρότες και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που έχουν οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία. Μάλιστα παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαπιστώνουν πως το Μέγαρο Μαξίμου έρχεται σε μεγάλη αμηχανία όταν αντιλαμβάνεται τη δυσαρέσκεια που εκδηλώνουν οι πολίτες για την απροθυμία της κυβέρνησης να τούς στηρίξει, κάτι που φαίνεται όχι μόνο στα ποιοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων αλλά και σ’ όλες τις περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα.


Στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για κλίμα θεσμικής παρακμής και καταγγέλλουν τον πρωθυπουργό πως καταφεύγει σε συκοφαντίες και αισχρά κέρδη προς τους πολιτικούς του αντιπάλους επιχειρώντας πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας. Σημειώνουν επίσης πως η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης διαπιστώνοντας την οργή της κοινωνίας απέναντί τους, καθώς την αφήνουν απροστάτευτη απέναντι στην ακρίβεια, επιδιώκουν με κάθε μέσο να προστατεύσουν το δικό τους “καθεστώς”. Κάτι που επιχειρείται με προσπάθειες ασφυκτικού ελέγχου της ενημέρωσης και της δικαιοσύνης. 


Τις πρωθυπουργικές αναφορές σε κυβέρνηση “λαϊκίστικη” που θα αποτελούσε κίνδυνο για τη Δημοκρατία εάν εκλεγόταν για δεύτερη φορά σχολίασε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα social media: “Διώξεις δικαστών-δημοσιογράφων, απευθείας αναθέσεις, έλεγχος ΜΜΕ. Στην ΕΕ τα βλέπουν όλα. Η αναφορά Μητσοτάκη σε διεθνές φόρουμ “τη μέρα που ο Κύρτσος τον συνέκρινε με Όρμπαν- ότι νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία δείχνει πανικό. Επιστροφή της Δημοκρατίας θα είναι” σχολίασε με νόημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Γενικότερα στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή, ότι ο χρόνος της μετρά αντίστροφα και ότι ο κ. Μητσοτάκης μετατρέπεται με γοργά βήματα σε έναν νέο Όρμπαν. Θυμίζουν πως τις προηγούμενες ημέρες διέγραψε τον ευρωβουλευτή του κόμματός του Γιώργο Κύρτσο επειδή προειδοποίησε για τις προεκτάσεις που θα έχει στο εξωτερικό η υπόθεση της Novartis και οι ποινικές διώξεις εις βάρος δημοσιογράφων και δικαστικών λειτουργών. Θεωρούν δε ότι δεν είναι τυχαίο πως ενώ ο διαγραφείς ευρωβουλευτής έχει καταγγείλει την κυβέρνηση και για την πανδημία και για την ακρίβεια και για το χάος στο χιονιά πάρα πολλές φορές απομακρύνθηκε όταν “άγγιξε” το θέμα της Novartis που απασχολεί ένα διεθνές ακροατήριο.
Στο πνεύμα της άσκησης ασφυκτικής πίεσης προς την κυβέρνηση και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε στην ΕΡΤ πως “ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πανικό σχολιάζοντας πως σε λίγες ημέρες καθαίρεσε έναν υπουργό του εξαιτίας της δήλωσης περί “εποποιϊας”, διέγραψε έναν πρώην υπουργό για τις αποκαλύψεις με τις γαλάζιες σακούλες και το μοίρασμα τριχίλιαρων και ακολούθως διέγραψε έναν ευρωβουλευτή του που όλο το τελευταίο διάστημα επεσήμαινε τις αποτυχίες της κυβέρνησης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ