Ο Μητσοτάκης κοιτάζει (ακρο)δεξιά

Πολλάκις τίθεται το ερώτημα κατά πόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να ανησυχούν για την ακροδεξιά παρουσία στο ελληνικό κοινοβούλιο, η οποία εκπροσωπείται από τρία συγκεκριμένα κόμματα: την Ελληνική Λύση, τη Νίκη και τους Σπαρτιάτες. Ωστόσο, οι πρόσφατες εξελίξεις, ειδικά με το νομοσχέδιο περί ισότητας στο γάμο, καθώς και οι δηλώσεις από βουλευτές αυτών των κομμάτων, διαφωτίζουν το τοπίο απαντώντας με ένα κατηγορηματικό «όχι».

Η αντιπαράθεση που εκτυλίχθηκε χθες στη Βουλή για το εν λόγω νομοσχέδιο αποκαλύπτει γιατί η υπερδεξιά και η ακροδεξιά σκηνή στην Ελλάδα δεν μπορούν να αποτελέσουν σοβαρή πολιτική δύναμη. Η συζήτηση μεταξύ των τριών κομμάτων, χρησιμοποιώντας αναφορές από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, καταλήγει να επιβεβαιώνει την αναποτελεσματικότητα και την ασυνέπεια των προτάσεων τους.

Η απόπειρα να διαμορφωθεί ένα μέτωπο για κοινή πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας είναι ενδεικτική της έλλειψης συνοχής και συνεργασίας, ενώ η επικριτική στάση περί ιστορικών ανακριβειών σε δημοφιλείς σειρές όπως το Netflix, δείχνει μια απομόνωση από τη σύγχρονη πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα.

Πρέπει να ανησυχεί η Νέα Δημοκρατία για την απήχηση τριών ακροδεξιών κομμάτων που έχουν ανταγωνισμό ακόμα και στο ποιος θα πάρει την πρωτοβουλία για να κατατεθεί μια ονομαστική ψηφοφορία και αν οι υπογραφές κάτω από αυτή βρίσκονται σε λευκό χαρτί ή σε χαρτί με το λογότυπο κόμματος;

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...