Οι αγρότες και μια… δημοσκόπηση προκαλούν τρόμο στο Μαξίμου

Η κυβέρνηση εκφράζει ανησυχία για πιθανή επέκταση των κινητοποιήσεων, με τη συμμετοχή εμπόρων από την Καρδίτσα να αυξάνει τον φόβο για ένα ευρύτερο κίνημα ενάντια στην ακρίβεια. Αυτή η ανησυχία εντείνεται μετά τη δημοσκόπηση της Alco, η οποία δείχνει την Νέα Δημοκρατία κάτω από το 30% στην πρόθεση ψήφου. Η ανάγκη για γρήγορη λύση στα αιτήματα των αγροτών προκειμένου να περιοριστούν οι κοινωνικές αντιδράσεις τίθεται ως προτεραιότητα.

Η δυσαρέσκεια της κοινωνίας για την ακρίβεια και την ανάγκη για περισσότερα μέτρα επιβεβαιώνεται από την δημοσκόπηση της Alco, με την κυβέρνηση να επιδιώκει λύσεις που θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της αγοράς και να απαντήσουν στα αιτήματα των αγροτών.

Στο μεταξύ, οι αγρότες εξετάζουν την πιθανότητα κινητοποιήσεων στην Αθήνα, ενώ η συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό παραμένει αβέβαιη. Η κυβέρνηση επιδιώκει να καθορίσει την αντιπροσωπεία των αγροτών και το περιεχόμενο της συνάντησης, ενώ υπογραμμίζεται η σημασία των ανοικτών δρόμων για τη συνέχιση του διαλόγου.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες βρίσκεται στον αέρα, καθώς όλα δείχνουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου ακόμα δεν έχει καταλήξει στο εάν έχει να δώσει κάτι από αυτά που ζητάνε οι αγροτικοί συνεταιρισμοί ικανοποιώντας έτσι κάποια από τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά των αγροτών υπάρχει η άποψη ότι η ομάδα που θα τους εκπροσωπήσει θα πρέπει να φτάνει τα 24 άτομα (με στελέχη απ’ όλα τα μπλόκα), ενώ το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να είναι μέχρι 8. Το Μέγαρο Μαξίμου περιμένει πάντως να μάθει την σύνθεση της επιτροπής για να δει πως θα κινηθεί στην συνέχεια.

Όπως είπε ο Βορίδης «προϋπόθεση του διαλόγου με τους αγρότες είναι οι ανοιχτοί δρόμοι. Το ποτήρι είναι μισογεμάτο, όλοι θέλουμε να βρούμε λύσεις», ενώ συμπλήρωσε πως στο πλαίσιο αυτό δεν θα γίνει τη Δευτέρα η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό.

Το ραντεβού δεν αποκλείεται τελικά να γίνει τη Δευτέρα το απόγευμα ή την Τρίτη το πρωί όταν θα γυρίσει από το Βελιγράδι ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ