Ο Κώστας Λαλιώτης διαψεύδει τον Στέφανο Τζουμάκα: Δεν στήριξα ποτέ τον Τσίπρα

Επιστολή στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», όπου, σε συνέντευξή του, ο Στέφανος Τζουμάκας είπε ότι ο ίδιος και ο Κώστας Λαλιώτης είχαν στηρίξει το 2015 τον Αλέξη Τσίπρα, έστειλε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Επισημαίνει ότι «η αυτονόητη διάψευσή μου είναι σαφής, κατηγορηματική και απόλυτη», σημειώνοντας ότι οι «άρρηκτοι δεσμοί του με το ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από τις διαφωνίες του για ορισμένες ζωτικής σημασίας πολιτικές επιλογές, είναι διαχρονικοί και αδιαμφισβήτητοι».

Ο Στέφανος Τζουμάκας, στη συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα, δήλωσε ότι «Το 2015 βεβαίως, (σ.σ. ο Κώστας Λαλιώτης) στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως κι εγώ στις εκλογές. Μετά ο Λαλιώτης διαχώρισε τη θέση του».

Ακολουθεί η επιστολή που απευθύνεται στον διευθυντή της εφημερίδας, Μπάμπη Κούτρα.

Η επιστολή του Κώστα Λαλιώτη
Αγαπητέ Μπάμπη,

  1. Στην έγκριτη Εφημερίδα σας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», στο φύλλο της Κυριακής (10/9/2023) ο Στέφανος Τζουμάκας, ως διεκδικητής της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει παραχωρήσει μία τρισέλιδη συνέντευξη στο Δημήτρη Δανίκα.
  • Στη συνέντευξη αυτή υπάρχει μία αναφορά στο όνομά μου με υπότιτλο «Στήριξα Τσίπρα το 2015 μαζί με το Λαλιώτη» και μια απάντησή του στην ερώτηση «Ο Λαλιώτης στήριξε τον Τσίπρα; Το 2015 βεβαίως στήριξε το ΣΥΡΙΖΑ όπως και εγώ στις Εκλογές. Μετά ο Λαλιώτης διαχώρισε τη θέση του….».
  1. Η επιβεβλημένη απάντησή μου και η αυτονόητη διάψευσή μου είναι σαφής, κατηγορηματική και απόλυτη.
  • Ο Στέφανος Τζουμάκας είναι συναγωνιστής και φίλος μου, όμως φιλτάτη η αλήθεια. Η συγκεκριμένη αναφορά του στο όνομά μου είναι ένας έωλος και ανεπίτρεπτος ισχυρισμός. Είναι βαρύτατο πολιτικό ολίσθημα. Είναι ένα μύθευμα, γιατί δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με την αλήθεια και καμμία αντιστοιχία με την πραγματικότητα.
  • Η πίστη μου και η ταύτισή μου με το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα είναι και δεδομένη, αδιαπραγμάτευτη και αδιαμφισβήτητη σύμφωνα πάντα με τον κώδικα των ιδεών, τις αρχές και τις αξίες μου.
  • Οι άρρηκτοι δεσμοί μου με το ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από τις διαφωνίες μου για ορισμένες ζωτικής σημασίας πολιτικές επιλογές, είναι διαχρονικοί και αδιαμφισβήτητοι.
  1. Ακόμα και μετά την απόφασή μου για την παραίτησή μου από τα θεσμικά όργανα το 2003 η παρουσία μου στη Χαριλάου Τρικούπη είναι σχεδόν καθημερινή. Η συμβουλευτική συμμετοχή μου στο στρατηγικό, πολιτικό και επικοινωνιακό σχεδιασμό του Κινήματος είναι πάντα ουσιαστική και ενεργή ιδιαίτερα σε όλες τις κρίσιμες πολιτικές και εκλογικές αναμετρήσεις.
  • Είναι γνωστό σε όλους η ριζική αντίθεση και η διαρκής αντιπαράθεσή μου σε όλες τις διεργασίες των διαλυτικών αποσκιρτήσεων και των πολυδιασπάσεων του ΠΑΣΟΚ, που υπονόμευαν την ύπαρξη, την ενότητα και την προοπτική του Κινήματός μας και της Δημοκρατικής – Προοδευτικής Παράταξης.
  • Στα «πέτρινα μνημονιακά χρόνια», στα «δίσεχτα χρόνια» του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, ήμουν και είμαι στην πρώτη γραμμή σε όλες τις σηματοδοτημένες πρωτοβουλίες και τους αντίξοους αγώνες για την αυτοδύναμη ύπαρξη, την πολιτική αυτονομία, την δυναμική ενότητα και την ιστορική προοπτική του Κινήματός μας και της Παράταξής μας.
  • Η διαχρονική μου στάση αποδεικνύεται και πιστοποιείται τόσο με την παρουσία μου όσο και με τις παρεμβάσεις και τις δημόσιες τοποθετήσεις μου (Άρθρα, Δηλώσεις, Συνεντεύξεις, Σχόλια στα ΜΜΕ). (Διαρκής και διακριτή συμμετοχή μου σε όλες τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ).
  1. Θέλω να πιστεύω ότι στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας η έγκριτη Εφημερίδα σας θα δημοσιεύσει και θα αναρτήσει στο protothema.gr την απάντησή μου για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας αλλά και για λόγους πολιτικής και ηθικής τάξης.

Φιλικά
Κώστας Λαλιώτης

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ