Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αποκάλυψε πως θα λειτουργούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (vid)

Το πρωί της Πέμπτης (21/12), ο Κυριάκος Πιερρακάκης υποστήριξε την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας τις βασικές προβλέψεις του νομοσχεδίου που ετοιμάζεται.

Ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», εξέφρασε την άποψή του ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης, αναφέροντας ότι πολλοί Έλληνες φεύγουν για σπουδές στο εξωτερικό. Επισήμανε επίσης την αύξηση των κονδυλίων για τα δημόσια πανεπιστήμια και την ανάγκη να απελευθερωθούν από τη γραφειοκρατία.

Ο Πιερρακάκης εξήγησε ότι οι προβλέψεις του νομοσχεδίου περιλαμβάνουν την επέκταση των δημόσιων πανεπιστημίων και τον ανοικτό διάλογο για την είσοδο ξένων πανεπιστημίων μέσα από αυτά.

Επισήμανε την ανάγκη για συμμετοχή των Έλληνων καθηγητών της διασποράς και τόνισε ότι οι νέοι κανονισμοί περιλαμβάνουν κτηριακά κριτήρια και διασφαλίζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης.

Υπογράμμισε επίσης τη συναινετική πρόθεση για τη δημιουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα, ενισχύοντας τη χώρα εκπαιδευτικά και αναπτυξιακά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ