Ο Άδωνις φέρνει 16ωρη εργασία… και με το νόμο

Νομοσχέδιο – επιστροφή στον Μεσαίωνα, φέρνει ο Άδωνις Γεωργιάδης και δείχνει το μέλλον στις εργασιακές σχέσεις με τη διάλυση κάθε έννοιας κεκτημένων αλλά και της κοινής λογικής.

Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ότι η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή, θεσπίζει την 16ωρη εργασία!

«Θεσπίζουμε τη δυνατότητα ενός εργαζόμενου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες, δηλαδή μπορεί κάποιος εργαζόμενος να δουλεύει δύο 8ωρα σε δυο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι αυτό απολύτως νόμιμο», δήλωσε αφήνοντας εμβρόντητους, αρχικά, και τους τηλεπαρουσιαστές.

Στο ερώτημα που του τέθηκε πώς είναι δυνατόν να δουλεύει μέσα σε μια ημέρα ένας εργαζόμενος 16 συνεχόμενες ώρες, η χαλαρή απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη ήταν «αν το επιθυμεί ναι, δική του είναι η απόφαση όχι δική μου, από δω και μπρος θα του το επιτρέπουμε, σήμερα δεν γίνεται».

Παράλληλα, ανακοίνωσε και ρύθμιση για την εισαγωγή του θεσμού του «δόκιμου εργαζόμενου» που μετά από έξι μήνες και έαν «δεν τα βρουν με την επιχείρηση» θα λύνεται «η σύμβασή του, αζημίως».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ