Ουκρανία: Βουλευτής δήλωσε άρρωστος εν μέσω πολέμου και εντοπίστηκε να κάνει διακοπές στις Μαλδίβες (vid)

Υπό έρευνα βρίσκεται Ουκρανός βουλευτής ο οποίος πήρε αναρρωτική άδεια κατά τη διάρκεια του πολέμου αλλά στην πορεία εντοπίστηκε να κάνει διακοπές με την οικογένειά του στις Μαλδίβες, σύμφωνα με το Κρατικό Γραφείο Ερευνών της χώρας.

Ο λόγος για τον 48χρονο Γιούρι Αρίστοφ, ο οποίος βρέθηκε να διαμένει στο ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων Waldorf Astoria στο ιδιωτικό νησί Ithaafushi τον Ιούλιο, ανέφερε την Δευτέρα το ουκρανικό πρακτορείο Slidstvo.info.

Το Κρατικό Γραφείο Ερευνών δημοσίευσε αργότερα την Τετάρτη περισσότερες λεπτομέρειες για το πού βρίσκεται ο Αρίστοφ, αν και δεν τον κατονόμασε και αντ’ αυτού αναφέρθηκε στον βουλευτή ως «βουλευτής του λαού».

Ο Αρίστοφ έφυγε αρχικά από την Ουκρανία για ένα τριήμερο επαγγελματικό ταξίδι στην Πολωνία στις 5 Ιουνίου, ανέφερε το γραφείο. Δεν ανέφερε πού πήγε στη συνέχεια. Μόνο ότι παρέμεινε εκτός χώρας.

Στη συνέχεια, ο Αρίστοφ τηλεφώνησε δηλώνοντας άρρωστος στις 10 Ιουλίου, κάνοντας εγγραφή εξ αποστάσεως σε ιδιωτικό ιατρικό ίδρυμα στο Κίεβο. Η αναρρωτική του άδεια διήρκεσε μέχρι τις 19 Ιουλίου.

Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε, ο Αρίστοφ έμενε με τη γυναίκα και τα παιδιά του σε πολυτελές ξενοδοεχείο, όπου οι τιμές των καταλυμάτων ξεκινούν από περίπου 5.300 δολάρια ανά διανυκτέρευση, μέχρι τις 22 Ιουλίου.

Δημοσιογράφοι από το Slidstvo.info κάλεσαν το ξενοδοχείο για να ελέγξουν αν ο Αρίστοφ είχε διαμένει εκεί, και ανέφεραν ότι ένας υπάλληλος υποδοχής επιβεβαίωσε ότι ο βουλευτής είχε φιλοξενηθεί στο συγκρότημα στις Μαλβίδες.

Υπενθυμίζεται ότι οι άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν την Ουκρανία όσο διαρκεί η ρωσική εισβολή στη χώρα. Επιτρέπονται μόνο τα ταξίδια που έχουν την κρατική έγκριση.

Το Κρατικό Γραφείο Ερευνών ανακοίνωσε ότι «τρέχει» έρευνα για να διαπιστώσει εάν ο Αρίστοφ υπέβαλε εν γνώσει του ψευδείς πληροφορίες ή έγγραφα σχετικά με τα ταξίδια του και διερευνά τη νομιμότητα των διακοπών του, καθώς απαγορεύεται στους Ουκρανούς αξιωματούχους να κάνουν διακοπές κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Οι ουκρανικές αρχές έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα του Αρίστοφ και κατέσχεσαν το διαβατήριό του, δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο YouTube που δείχνει σφραγίδες από τις Μαλδίβες με ημερομηνία Ιουλίου στο διαβατήριο.

Αντιμετωπίζει έως και τρία χρόνια φυλάκιση εάν καταδικαστεί.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ