Οι πρώτες διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη

Η πρώτη αντίδραση από την κυβέρνηση για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ήρθε μέσω διαρροών από το Μαξίμου, ενώ αναμένεται το συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «δεν σχολιάζουν τις εσωτερικές διαδικασίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευση», σημειώνοντας ότι «πρόκειται για δημοκρατική διαδικασία που ανέδειξε τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ».

Ωστόσο, στο γνωστό κλίμα της κυβερνητικής γραμμής, που βλέπει «τοξικότητα» σε κάθε κριτική που δέχεται, οι πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι «ο τόπος χρειάζεται μία εποικοδομητική αξιωματική αντιπολίτευση που φυσικά θα ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, χωρίς όμως τοξικό λόγο, όπως είχε επισημάνει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όταν είχε ερωτηθεί σχετικά στη ΔΕΘ».

Με αιχμή το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ακόμη δεν έχει ξεδιπλώσει την πολιτική του πλατφόρμα σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές ότι «αναμένουν τις πολιτικές θέσεις και τον πολιτικό λόγο του κ. Κασσελάκη σε όλα τα κρίσιμα θέματα -εάν θα πολιτευτεί δηλ. με όρους ουσίας και όχι επικοινωνίας- υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση ούτε υποτιμά -ούτε όμως και φοβάται- τον όποιον αντίπαλο».

Και καταλήγουν ότι «βασικός αντίπαλος για την κυβέρνηση -και βασικό μέλημα- είναι σε κάθε περίπτωση τα προβλήματα των πολιτών».

ΠΗΓΗefsyn.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ