Οι αγρότες έτοιμοι για «έφοδο» στην Αθήνα – Το Μαξίμου σε πανικό

Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τους αγρότες, οι οποίοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς κεντρικών οδικών αρτηριών και να κατευθυνθούν προς την πρωτεύουσα ακόμα και με τα τρακτέρ τους, δημιουργεί πρόκληση για το Μέγαρο Μαξίμου που αναζητά λύσεις για την εκτόνωση της έντασης. Η κυβέρνηση, παρά τις δηλώσεις για δημοσιονομική στενότητα, φαίνεται να είναι προς αναζήτηση ενός μέτρου που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες των αγροτών χωρίς να επιφέρει σοβαρό πρόβλημα στον οικονομικό προγραμματισμό.

Ενδεχόμενη ανακοίνωση για την προκαταβολική είσπραξη του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης θα μπορούσε να αποτελέσει μια από τις κινήσεις εκτόνωσης. Η προοπτική μιας συνάντησης των αγροτών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ανοίγει ένα παράθυρο διαλόγου, προσφέροντας τη δυνατότητα για ενιαία προσέγγιση των αιτημάτων τους.

Ο πρωθυπουργός, αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, έχει ήδη αναφερθεί στην υπέρβαση των προσφορών του ΕΛΓΑ σε σχέση με τις εισφορές των αγροτών και την ανάγκη συμπλήρωσης αυτών των ποσών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η πολιτική της κυβέρνησης, όπως τονίζεται, εστιάζει στη δυνατότητα παροχής μέτρων στήριξης μόνο εφόσον το επιτρέπει η οικονομική κατάσταση.

Αντιμέτωπη με την ανάγκη να βρεθεί άμεσα μια λύση, η κυβέρνηση φαίνεται να αναζητά ισορροπίες που θα ανταποκριθούν στις δικαιολογημένες απαιτήσεις των αγροτών, διατηρώντας παράλληλα την οικονομική σταθερότητα. Η ενδεχόμενη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απαιτεί διακριτικότητα και σύνεση, καθώς η εμπέδωση της εικόνας ότι οι αγρότες έχουν δίκιο μπορεί να ενισχύσει τις απαιτήσεις για άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ