Οικονομική υποστήριξη της Ελλάδας από την ΕΕ μετά την κακοκαιρία «Ντάνιελ»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να χορηγήσει 25 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα ως αρχική ενίσχυση από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ, με σκοπό την ανακούφιση από τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ντάνιελ», σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν.

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίσα Φερέιρα, επισήμανε ότι οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τον κυκλώνα ήταν μια τραγική συμβολή στην ιστορία της Ελλάδας, με ανθρώπινες απώλειες και σημαντικές υποδομές να καταστρέφονται. Με την προκαταβολή του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει την πλήρη αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα.

Στις 20 Νοεμβρίου 2023, η Ελλάδα υπέβαλε αίτηση για βοήθεια από το Ταμείο Αλληλεγγύης, εκτιμώντας τις άμεσες ζημιές στα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ και ζητώντας προκαταβολή. Η Επιτροπή κατέληξε ότι οι προϋποθέσεις για την προκαταβολή έχουν εκπληρωθεί και επομένως το ποσό που θα προκαταβληθεί ανέρχεται στο 25% της συνολικής εισφοράς, δηλαδή στα 25,3 εκατ. ευρώ.

Η κακοκαιρία «Ντάνιελ», που χαρακτηρίζεται ως η πιο θανατηφόρα τροπικού τύπου στην καταγεγραμμένη ιστορία, προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες κυρίως στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, με 17 θύματα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...