Ξεκινά η «ακροδεξιά» προεδρία της G7

Η Ιταλία αναλαμβάνει από το νέο έτος την προεδρία της ομάδας G7, των κορυφαίων βιομηχανικών χωρών, με την ακροδεξιά πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι να επιδιώκει να διακριθεί στη διεθνή σκηνή και να θέσει το ζήτημα της μετανάστευσης στο προσκήνιο.

Ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Τζιοβάνι Ορσίνα, από το Πανεπιστήμιο Luiss της Ρώμης, εκτιμά ότι η πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να ενισχύσει το κύρος της και να επιβεβαιώσει τη διεθνή αναγνώρισή της μέσω της προεδρίας στη G7. Παράλληλα, θα επικεντρωθεί σε θέματα που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την Ιταλία, όπως η μετανάστευση.

Η ακροδεξιά πολιτικός, έχει ως στόχο να καθιερώσει τη μετανάστευση ως ένα από τα κεντρικά θέματα της G7.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Βόμβα: Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για γενοκτονία οι εγκληματίες-μακελάρηδες του Ισραήλ

Παρά την έλλειψη συγκεκριμένων προτάσεων για τη μετανάστευση, η πρωθυπουργός αναζητά υποστήριξη εντός της G7, ενώ στο παρελθόν προκάλεσε αντιδράσεις με συμφωνία για διαδικασίες ασύλου με την Αλβανία.

Η σύνοδος των επτά κρατών στην Απουλία τον Ιούνιο θα αποτελέσει την ιδανική πλατφόρμα για την προβολή της Μελόνι, που επιθυμεί να εστιάσει την προσοχή της G7 στη συνεργασία με την Αφρική και να αντιμετωπίσει τα θέματα της μετανάστευσης και της παγκόσμιας ενεργειακής ασφάλειας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ