Ξαφνική επίσκεψη Πούτιν στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Μία ξαφνική και σπάνια επίσκεψη σε περιοχές της Ουκρανίας υπό ρωσικό έλεγχο πραγματοποίησε, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έφτασε με ελικόπτερο σε Λουχάνσκ και Χερσώνα.

Ο λόγος της επίσκεψης του Πούτιν, όπως ανάφεραν ρωσικά και διεθνή Μέσα ήταν να λάβει «αναφορά» από τους διοικητές των περιοχών για την κατάσταση στη Χερσώνα, αλλά και στη Ζαπορίζια, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός.

Στην ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας δεν διευκρινίζεται πότε έγινε αυτή η επίσκεψη.

Ωστόσο επισημαίνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος χαιρέτισε τους στρατιωτικούς στις περιφέρειες της Χερσώνας και του Λουχάνσκ με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα των Ορθοδόξων προχθές, Κυριακή, και τους προσέφερε θρησκευτικές εικόνες.

«Ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετέβη στο γενικό επιτελείο της στρατιωτικής μονάδας ‘Dniepr’» στην περιφέρεια της Χερσώνας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως στους 14 μήνες πολέμου, ο Πούτιν έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικά σπάνιες επισκέψεις σε περιοχές υπό κατάληψη. Ενώ, είναι η πρώτη επίσκεψη του Πούτιν στην περιφέρεια της Χερσώνας μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Λίγο μετά την επίσκεψή του ο Πούτιν, μίλησε στο αρχηγείο των στρατευμάτων «Δνείπερος».

«Είναι σημαντικό για μένα να μάθω την άποψή σας για την κατάσταση, να σας ακούσω, να ανταλλάξουμε πληροφορίες», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος σύμφωνα με βίντεο που μεταδόθηκε από το Κρεμλίνο.

Θα σας ζητούσα να ξεκινήσετε την αναφορά με την κατάσταση στην Χερσώνα και στη συνέχεια για τη Ζαπορίζια», συμπλήρωσε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ