Ντόναλντ Τραμπ: Πώς έχασε τη θέση του στη λίστα Forbes 400 με τους πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ

Εκτός της λίστας Forbes 400 με τους πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια. «Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι πλέον αρκετά πλούσιος για να ανήκει στο πιο exclusive κλαμπ της χώρας», ανέφερε το Forbes.

Πρώτη φορά βρέθηκε εκτός της λίστας του Forbes το 1990, λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η αυτοκρατορία ακινήτων του. Βρέθηκε επίσης εκτός της λίστας το 2021, στον απόηχο της χαοτικής προεδρίας του και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Επέστρεψε στη λίστα το 2022.

«Μην μπερδευτείτε», σημείωσε το Forbes. «Ο Τραμπ είναι εξαιρετικά πλούσιος». Όμως, «με περιουσία που υπολογίζεται στα 2,6 δισ. δολάρια, απέχει 300 εκατ. δολάρια από το όριο για την λίστα Forbes 400 των πλουσιότερων ανθρώπων της Αμερικής, την ετήσια μέτρηση με την οποία ο Τραμπ έχει εμμονή για δεκαετίες, λέγοντας αμείλικτα ψέματα στους δημοσιογράφους για να προσπαθήσει να βρεθεί ψηλότερα στη λίστα», συνεχίζει το περιοδικό.

Σύμφωνα με το Forbes, η μείωση της περιουσίας του κατά 600 εκατ. δολάρια οφείλεται στην περιορισμένη απήχηση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης που δημιούργησε αφότου αποκλείστηκε από Twitter και Facebook, λόγω του ρόλου του στην εισβολή στο Καπιτώλιο, και στην πτώση της αξίας των γραφείων του.

Υπάρχει όμως ένα «φωτεινό» σημείο στο χαρτοφυλάκιο του Τραμπ, πρόσθεσε το περιοδικό. «Καθώς λιγότεροι άνθρωποι περνούν χρόνο στο γραφείο, περισσότεροι καταλήγουν στα γήπεδα του γκολφ». Έτσι, οι επιχειρήσεις του γκολφ ανέκαμψαν, μετά την πτώση που είχαν καταγράψει κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο.

Βέβαια τα γήπεδα γκολφ είναι μεταξύ των θεμάτων που εξετάζονται στη δίκη του Τραμπ για πολιτική απάτη στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ