Ντράπηκε και η ντροπή με τις προκλητικές δηλώσεις ενός αποτυχημένου υπουργού – Διασυρμός του Δημήτρη Καιρίδη με σκληρούς χαρακτηρισμούς

Απανθρακωμένοι βρέθηκαν 18 μετανάστες (μεταξύ των οποίων, δύο παιδιά) νότια του Άβατα στον Έβρο, όπου μαίνεται η πύρινη λαίλαπα εδώ και τέσσερες μέρες.

Μπροστά σε αυτή την ανθρώπινη τραγωδία ο αποτυχημένος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης προέβη σε μια ντροπιαστική δήλωση που δεν αρμόζει σε αξιωματούχο πολιτισμένης χώρας, προσπαθώντας να διώξει τις όποιες ευθύνες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και να τις μετατοπίσει στους διακινητές.

«Με μεγάλη θλίψη, πληροφορηθήκαμε τον θάνατο 18, τουλάχιστον, μεταναστών από την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς. Παρά τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες των ελληνικών αρχών για την προστασία των συνόρων και της ανθρώπινης ζωής, η τραγωδία αυτή επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, τους κινδύνους της παράτυπης μετανάστευσης. Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνουμε και καταγγέλλουμε, εκ νέου, τη δολοφονική δράση των εγκληματιών διακινητών (και όσους τους διευκολύνουν) και το εμπόριο των παράτυπων ροών, το οποίο είναι αυτό που θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή πολλών μεταναστών και στη στεριά και στη θάλασσα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Όλα αυτά τη στιγμή που οι μετανάστες στον Έβρο κρύβονται από τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να αποφύγουν τις παράνομες επαναπροωθήσεις που επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με νωπό ακόμα το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου με τους εκατοντάδες νεκρούς.

Στο μεταξύ η οργή στο διαδίκτυο για τον Δημήτρη Καιρίδη ξεχειλίζει. Δεν μπορούμε να αναμεταδώσουμε τα όσα γράφονται γιατί είναι ιδιαίτερα σκληρά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...