Νεκρός σε έφοδο του FBI άνδρας που είχε απειλήσει τον Τζο Μπάιντεν

Νεκρός κατά τη διάρκεια εφόδου του FBI έπεσε άνδρας που είχε εξαπολύσει απειλές στο Διαδίκυτο κατά του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και άλλων αξιωματούχων.

Συγκεκριμένα, μετά τις απειλές, πράκτορες του FBI επιχείρησαν έφοδο σε σπίτι της πόλης Πρόβο στη Γιούτα των ΗΠΑ, για να επιδώσουν ένταλμα σύλληψης στον Κρεγκ Ρόμπερτσον. Η έφοδος έλαβε χώρα λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Μπάιντεν στην πολιτεία.

Η έφοδος είχε αιματηρή κατάληξη καθώς ο άνδρας έπεσε νεκρός στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών, στην προσπάθειά του να διαφύγει τη σύλληψη, σύμφωνα με τις αρχές.

Σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Κρεγκ Ρόμπερτσον είχε διατυπώσει απειλές κατά της ζωής του προέδρου Τζο Μπάιντεν, της αντιπροέδρου Κάμαλας Χάρις, του υπουργού Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ και του εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ – ο οποίος ηγήθηκε δικαστικής έρευνας σε βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Ακούω ότι ο Μπάιντεν έρχεται στη Γιούτα. Ξεθάβω το παλιό μου καμουφλάζ και καθαρίζω τη σκόνη από το τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή M24», είχε γράψει στο Facebook Ρόμπερτσον. Αυτό ήταν μόνο ένα από τα δεκάδες βίαια μηνύματα και φωτογραφίες όπλων που δημοσιεύτηκαν στους δύο λογαριασμούς του Ρόμπερτσον στο Facebook.

Το δικαστικό έγγραφοανέφερε ότι ο Ρόμπερτσον ήρθε στην προσοχή των ομοσπονδιακών πρακτόρων τον Μάρτιο αφού δημοσίευσε μια απειλή εναντίον του Μπραγκ στο Truth Social, το κοινωνικό δίκτυο που ανήκει στον Τραμπ. Η εταιρεία ειδοποίησε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Απειλών του FBI.

Σε παλαιότερη ανάρτησή του, ο Ρόμπερτσον έγραφε ότι θα πήγαινε στη Νέα Υόρκη «για να κάνω πραγματικότητα το όνειρό μου, να εξολοθρεύσω τον Μπραγκ». Μετά από αυτή την ανάρτηση, τον επισκέφτηκαν πράκτορες του FBI επισκέφτηκαν. Στη συνέχεια ο ύποπτος, ο οποίος τους είπε ότι η ανάρτηση ήταν ένα «όνειρο», τελείωσε τη συζήτηση λέγοντας: «Τελειώσαμε εδώ! Μην επιστρέψετε χωρίς ένταλμα!»

Σε επόμενες αναρτήσεις του, ο Ρόμπερτσον είχε αναφερθεί στη συνάντησή του με τους πράκτορες. Τα μηνύματά του συνεχίζονται έχρι την Τρίτη, όταν ανάρτησε: «Ίσως η Γιούτα να γίνει διάσημη αυτή την εβδομάδα ως το μέρος που ένας ελεύθερος σκοπευτής απομάκρυνε τον Μπάιντεν τον μαρξιστή».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ