Ναυάγιο Τιτανικού: Ο συνιδρυτής της OceanGate απορρίπτει την κριτική

Ο Γκιγιέρμο Σόνλαϊν, συνιδρυτής της OceanGate, απέρριψε την κριτική στην εταιρεία για τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Ο ίδιος έφυγε από την την εταιρεία πριν από 10 χρόνια, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί μειοψηφικό μερίδιο.

Μιλώντας στην εκπομπή Today του BBC Radio 4, είπε ότι όσοι σχολιάζουν την ασφάλεια του Τιτάνα, συμπεριλαμβανομένου του σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον, δεν ήταν πλήρως ενημερωμένοι.

«Οι άνθρωποι συνεχίζουν να εξισώνουν την πιστοποίηση με την ασφάλεια και αγνοούν τα 14 χρόνια ανάπτυξης του υποβρυχίου Τιτάν», λέει.

«Οποιοσδήποτε εμπειρογνώμονας που ασχολείται με το θέμα αυτό, συμπεριλαμβανομένου του κ. Κάμερον, θα παραδεχτεί επίσης ότι δεν ήταν παρών στον σχεδιασμό του υποβρυχίου, στον σχεδιασμό για τη μηχανική του υποβρυχίου, για την κατασκευή του υποβρυχίου και σίγουρα όχι για το αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών που πέρασε το υποβρύχιο».

Ο κ. Σόνλαϊν δήλωσε ότι πρόκειται για μια «τραγική απώλεια για την κοινότητα της εξερεύνησης των ωκεανών», αλλά οποιοσδήποτε εργάζεται στα βάθη των ωκεανών «γνωρίζει τον κίνδυνο να λειτουργεί κανείς υπό τέτοια πίεση και ότι ανά πάσα στιγμή… διατρέχει κίνδυνο».

Πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η τεχνολογία και η καινοτομία μπορούν να ξεπεράσουν τους ρυθμιστικούς κανόνες και ότι οι προγραμματιστές είναι σε καλύτερη θέση να κατανοήσουν τους κινδύνους και να τους ελαχιστοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ