ΝΑΤΟ: Οι χώρες θα επαναλάβουν ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος της Συμμαχίας

Οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ θα επαναλάβουν κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής στο Βίλνιους την επόμενη εβδομάδα ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος της Συμμαχίας και θα εξετάσουν μέτρα που θα φέρουν το Κίεβο πιο κοντά στον στόχο αυτόν, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ χωρίς να κάνει λόγο για κανένα χρονοδιάγραμμα.

«Εδώ και 500 ημέρες, η Μόσχα έχει φέρει τον θάνατο και την καταστροφή στην καρδιά της Ευρώπης», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου εν όψει της συνόδου κορυφής στο Βίλνιους, στις 11 και 12 Ιουλίου.

«Η σύνοδός μας θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: το ΝΑΤΟ στέκεται ενωμένο και η επίθεση της Ρωσίας δεν θα επιτύχει», είπε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει ζητήσει την διατύπωση κατά την διάρκεια των εργασιών της συνόδου του Βίλνιους συγκεκριμένης πρόσκλησης για την ένταξη της χώρας στην Ατλαντική Συμμαχία μετά το τέλος του πολέμου.

Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα της Σουηδίας, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμη κενά που πρέπει να γεφυρωθούν ώστε η Τουρκία να δώσει την έγκρισή της για την εισδοχή της.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ πρόσθεσε ότι θα συναντηθεί την Δευτέρα με τους ηγέτες της Σουηδίας και της Τουρκίας, την παραμονή της νατοϊκής συνόδου κορυφής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ