Νέες επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα – Κατηγορίες κατά του Ιράν

Χθες, Σάββατο (23.12.2023), παρατηρήθηκαν νέες επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ πλοίο έπεσε θύμα επίθεσης και ανοιχτά της Ινδίας.

Το πετρελαιοφόρο MN Saibaba, που ανήκει σε ναυτιλιακή εταιρεία της Γκαμπόν με σημαία Ινδίας, εκπέμποντας σήμα κινδύνου στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε ότι χτυπήθηκε από drone που προήλθε από τις περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι. Το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (CENTCOM) επιβεβαίωσε το περιστατικό, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Ένα δεύτερο πετρελαιοφόρο, το MV Blaamanen με σημαία Νορβηγίας, υπέστη επίθεση από drone των Χούθι, αλλά χωρίς να πληγεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η CENTCOM ανέφερε ότι αυτές ήταν οι 14η και 15η επίθεση εναντίον εμπορικών πλοίων από τις 17 Οκτωβρίου.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Laboon, που περιπολούσε στην Ερυθρά Θάλασσα, κατέρριψε τέσσερα επιθετικά drones των Χούθι που το στόχευαν.

Οι Χούθι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους μέχρις ότου εισέλθουν αρκετά τρόφιμα και φάρμακα στην πολιορκημένη Γάζα, που υφίσταται συνεχείς βομβαρδισμούς από το Ισραήλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλοία με προορισμό τη Νότια Αφρική αναγκάζονται να αλλάξουν την πορεία τους, αυξάνοντας το κόστος των ταξιδιών τους, λόγω των επιθέσεων των Χούθι.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ