Με την πλάτη στον τοίχο το Μαξίμου για τα Τέμπη

Σε μεγάλη πίεση βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου για το έγκλημα των Τεμπων, καθώς παραμένει στην επικαιρότητα μέσα μάλιστα από συγκλονιστικές αποκαλύψεις που δίνουν άλλη διάσταση στην ιστορία.

Αφενός, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης εμφανίζεται να έχει καταθέσει ότι είχε ενημερώσει από το 2021 τον πρώην υπουργό για την κατάσταση των σιδηροδρόμων αναφέροντας μάλιστα ότι είναι «ορατός ο κίνδυνος να υπάρξει ένα συμβάν μεγίστης σοβαρότητας». Ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είχε πει στον Κώστα Καραμανλή ότι «τα προβλήματα οδηγούν σε μονοδρομήσεις γραμμών, καθιστώντας περισσότερο πιθανά τα ανθρώπινα λάθη με απρόβλεπτες συνέπειες».

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σε παράταση της εξεταστικής επιτροπής ενώ η ΝΔ αποφάσισε να κλείσει τις εργασίες, παρά το γεγονός ότι η δικογραφία του εφέτη ανακριτή Λάρισας έφτασε στη Βουλή μόλις προχθες το βράδυ.

Αφετέρου πάνω από 1.200.000 πολίτες έχουν υπογράψει κειμενο που ζητά την άρση της ασυλίας των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Το Μαξίμου εμφανίζεται να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα καθώς το θέμα έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των πολιτών.

Σε όλες τις δημοσκοπήσεις οι πολίτες δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αποδοθεί δικαιοσύνη σε ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό δηλαδή πάνω από το 70%.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει έντονος προβληματισμός καθώς για πρώτη φορά η κοινωνία εμφανίζεται με επιμονή να αναζητά δικαιοσύνη και να επιρρίπτει ευθύνες και στα πολιτικά πρόσωπα.

Με δεδομένο ακόμα ότι οι συγγενείς των θυμάτων εμφανίζονται να μην κάνουν βήμα πίσω αναζητώντας τις ευθύνες, κάνει το κυβερνητικό επιτελείο να αναζητά διεξόδους από το θέμα καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι το θέμα αυτό μπορεί να γίνει το Βατοπέδι της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σε συνδυασμό μάλιστα με τα προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας της ακρίβειας και με τους φοιτητές στους δρόμους – για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια – η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει δημιουργώντας σοβαρές παρενέργειες στην ελληνική κοινωνία.

Όλα αυτά ενώ η χώρα βρίσκεται 100 μέρες πριν από τις ευρωκάλπες του Ιουνίου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ