ΣΟΚ: Ο Κασσελάκης απέλυσε στενό του συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα για τη διαρροή της δανειακής σύμβασης του ΣΥΡΙΖΑ με την εταιρεία του!

Οι αλλαγές που έχει προαναγγείλει ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχουν ήδη αρχίσει, και μάλιστα καθώς φαίνεται με μια απόλυση. Με στόχο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, το συμμάζεμα των οικονομικών του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε τον συνδεδεμένο με τον Αλέξη Τσίπρα διευθυντή οικονομικών θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιο Γεωργόπουλο.

Όπως μεταδίδει η Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Θ. Γεωργόπουλο, του είπε ότι είχε προσφέρει πολλά στο κόμμα από τη θέση που κατείχε. Ωστόσο τον κάλεσε να φύγει αμέσως.

Από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει στον Θύμιο Γεωργόπουλο τη διαρροή για τη δανειακή σύμβαση του κόμματος με την εταιρεία συμφερόντων του Στ. Κασσελάκη.

Οι άλλες αλλαγές

Επιπλέον, εν αναμονή των ανακοινώσεων για το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, αλλαγές αναμένονται και στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά πιθανώς και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Όσον αφορά τους γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη, ακόμη παραμένει ασαφές αν θα αλλάξουν και οι δύο ή θα φύγει μόνο ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Παρά το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει καλέσει τα μέλη του κόμματος και τους πολίτες να δηλώσουν μέσω του isyriza υποψηφιότητα για το ευρωψηφοδέλτιο, υπάρχουν κάποια ονόματα που έχουν κλειδώσει.

Αυτά είναι των νυν ευρωβουλευτών Κώστα Αρβανίτη και Έλενας Κουντουρά, αλλά και της εκπροσώπου Τύπου, Δώρας Αυγέρη, η οποία ουσιαστικά επιβεβαίωσε την υποψηφιότητάς της το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως μεταξύ άλλων είπε, ο στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσον αφορά τις ευρωεκλογές «είναι να δώσουμε τις εκλογικές μάχες που έρχονται ενωμένοι, δυνατοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν μπορεί παρά να είναι η ισχυρή ραχοκοκαλιά της κεντροαριστερής προοδευτικής παράταξης που θα αποτελέσει την πολιτική απάντηση στην κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη».

Και πρόσθεσε ότι «η μέρα των εκλογών θα είναι πάρα πολύ διαφορετική απ’ ότι είναι σήμερα. Θα έχει διανυθεί ένας χρόνος τριών μηνών που θα είναι πάρα πολύ σημαντικός και πάρα πολύ καθοριστικός».

Ακόμη ένα όνομα που ακούγεται έντονα για το ευρωψηφοδέλτιο είναι αυτό του Γιώργου Τσίπρα, του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Οι δύο αυτές υποψηφιότητες αναμένεται να πυροδοτήσουν αλλαγές, με πιο επείγουσα αυτήν στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με διάφορα ονόματα να κυκλοφορούν αλλά να μην επιβεβαιώνεται τίποτα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ