«Μεγάλο κύμα» οργής για την φρικιαστική υπόθεση στον Κολωνό – Θεωρούν «συγκάλυψη» την πρόταση αθώωσης Μίχου

Σάλο προκάλεσε η εισαγγελική πρόταση για αθώωση του κεντρικού προσώπου στη φρικιαστική υπόθεση του Κολωνού, Ηλία Μίχου για τις κατηγορίες που αφορούν στο βιασμό της ανήλικης κοπέλας και στη μαστροπεία σε οίκους ανοχής μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση εσόδων από τις κατηγορίες για μαστροπεία και βιασμό 12χρονης.

Η εισαγγελέας δημιούργησε ερωτήματα, με το σκεπτικό της να χαρακτηρίζεται από πολλούς ως άλλη μια «προσπάθεια συγκάλυψης».

Μεγάλο πλήθος κόσμου βρέθηκε στη συγκέντρωση και την πορεία που έγινε στα Σεπόλια, ενώ αναμένεται να γίνει κάλεσμα για μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Η εισαγγελέας όπως όλα δείχνουν, έχει αμφιβολίες ότι ο Μίχος εξέδιδε τη 12χρονη αλλά ήταν η μητέρα της το κεντρικό πρόσωπο στην εκπόρνευση του κοριτσιού, αλλά ότι ο ίδιος παρείχε την «τεχνογνωσία» και «προσέφερε διευκόλυνση» στις επιθυμίες τους, χωρίς να έχει οικονομικά οφέλη (;).

Ο Μίχος αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε ότι ήταν «ερωτευμένος» με τη 12χρονη.

«Ήμουν ερωτευμένος με τη 12χρονη, συνευρέθηκα μαζί της τέσσερις φορές», υποστήριξε ο Ηλίας Μίχος στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η εισαγγελική λειτουργός, μετά την μακρά διαδικασία που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε πως ο κατηγορούμενος ως πρωταγωνιστής της φρικιαστικής υπόθεσης πρέπει να αθωωθεί για τις βαρύτερες από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Η εισαγγελέας θεωρεί πως ο 55χρονος επιχειρηματίας από τον Κολωνό πρέπει να κριθεί ένοχος μόνο για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται καθώς και για οπλοκατοχή

Συνολικά για τον Μίχο ζήτησε ενοχή για τέσσερις κατηγορίες και απαλλαγή για τρεις.

Επιπλέον, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή για 22 από τους 23 αποκαλούμενους «πελάτες» στα ραντεβού της φρίκης της 12χρονης από τον Κολωνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την εισαγγελική κρίση, οι 22 κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι για γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Για έναν κατηγορούμενο, πακιστανικής καταγωγής, η εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός κατά την αγόρευση της, επανέλαβε πολλές φορές ότι «το παιδί λέει αλήθεια» στις καταθέσεις του.

Ωστόσο δεν δέχθηκε τη θέση που έχει εκφράσει η ανήλικη ότι η μητέρα της (Διαβάστε ΕΔΩ) δεν γνώριζε τίποτα, θεωρώντας πως ήταν η κατηγορούμενη αυτή που αποκόμισε κέρδη από την εκπόρνευση της κόρης της και όχι ο Μίχος για τον οποίο φέρεται να ανέφερε πως διευκόλυνε το κορίτσι πλην όμως δεν αποδείχθηκε ότι είχε κέρδος από αυτό.

Όσον αφορά τον αποκαλούμενο «Μιχάλη» η εισαγγελική λειτουργός, που ζήτησε ενοχή του για μαστροπεία, φέρεται να τόνισε πως συνόδευε την ανήλικη στα ραντεβού της φρίκης και ότι είχε όφελος.

Συλλογικότητες έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον σταθμό του μετρό στα Σεπόλια, ενώ ένταση επικράτησε από τους συγκεντρωμένους έξω από το μαγαζί του Ηλία Μίχου στην περιοχή.

Οργή του κόσμου για την απόφαση

«Σε μια κοινωνία γεμάτη από φτωχές, οι εισαγγελείς ξεπλένουν βιαστές» γραφόταν στο πανό της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα. «Πρώτα μας λέτε σπάστε τη σιωπή και μετά ξεπλένετε τον κάθε βιαστή» ήταν ανάμεσα στα συνθήματα του κόσμου.

Kάποιοι από την συγκέντρωση έσπασαν τις τζαμαρίες ενός σουβλατζίδικου δίπλα από το μαγαζί του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης, ενώ πέταξαν αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ. Η αστυνομία απάντησε με χημικά και χειροβομβίδες κρότου- λάμψης.

Η πορεία συνεχίστηκε στην οδό Ελλησπόντου με τη συμμετοχή περίπου 200 ατόμων.

Για την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί κάλεσμα για μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με την Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη, που στηρίζει με την σειρά της το κάλεσμα. «Απαιτούμε να μην γίνει δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως. Καμία ανοχή στα κυκλώματα τράφικινγκ και παιδοβιαστών» τονίζεται στη σχετική ανάρτηση.

«Το σύστημα δουλεύει συντεταγμένα και το αποδεικνύει ακόμα μία φορά» επισημαίνει η Λαϊκή Συνέλευση στο κάλεσμά της και προσθέτει μεταξύ άλλων ότι «η πρόταση της Εισαγγελέως δεν αθωώνει απλά τον Μίχο και ξεπλένει τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους παιδοβιαστές αλλά καταδικάζει σε ισόβια απομόνωση και αδιέξοδο τη 12χρονη επιζώσα και κάθε άλλο θύμα, παιδί ή γυναίκα, επειδή τόλμησε και έσπασε τον κύκλο της σιωπής. Το ίδιο βέβαια επιφυλάσσει η δικαιοσύνη και για τη μητέρα της που τόλμησε να σπάσει την ομερτά και τον κύκλο της καταπίεσης του παιδιού της».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ