Το Μαξίμου δεν επιβεβαιώνει συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν αλλά ο πρέσβης των ΗΠΑ τους «έδωσε»

Η κυβέρνηση δεν επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί στις ΗΠΑ και στις 4 Απριλίου, όπου θα συναντηθεί στο Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα όμως, Τζορτζ Τσούνης, μιλώντας στο Φόρουμ East Macedonia & Thrace, αποκάλυψε ότι «στις 4 Απριλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο “Μπαϊντενόπουλο”. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αγαπάει την Ελλάδα και τους Έλληνες πάρα πολύ και στεκόμαστε πάντα δίπλα σας», για να συμπληρώσει λίγο αργότερα ότι «είχαμε το στρατηγικό διάλογο στις ΗΠΑ. Μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχους. Η σχέση μόνο δυναμώνει. Η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Μοιραζόμαστε κοινές δημοκρατικές αξίες».

Από το Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει μία δυσκολία να επιβεβαιωθεί η συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν. Κυβερνητικές πηγές είπαν για τη συνάντηση ότι «είμαστε σε συζητήσεις. Δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία επιβεβαίωση για καμία ημερομηνία», ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν συζήτησε με δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης για το ΤΕΚΑ, δήλωσε μεν ότι μόνο για διμερή συνάντηση θα πήγαινε στην Ουάσινγκτον, ωστόσο συμπλήρωσε ότι «αν δεχθούμε πρόσκληση, θα ανταποκριθούμε. Το σίγουρο είναι ότι θα είμαι εδώ για το συνέδριο της ΝΔ», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 5 ως τις 7 Απριλίου στο Ζάππειο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να πάει και τον περασμένο Ιανουάριο στις ΗΠΑ, αλλά νόσησε από γρίπη και έτσι το ταξίδι είχε τοποθετηθεί χρονικά για κάποια στιγμή μετά την 25η Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να βρεθεί στη Βόρεια Αμερική σύντομα, καθώς, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ, ο Κ. Μητσοτάκης και ο Καναδός ομόλογος του Τζάστιν Τριντό, μαζί με άλλους αξιωματούχους των δύο κυβερνήσεων, θα παραστούν στις 24 Μαρτίου στην παρέλαση για την επέτειο της επανάστασης της 25ης Μαρτίου, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να αξιοποιεί την επίσκεψη για να μιλήσει με την εκεί ομογένεια ενόψει των ευρωεκλογών.

Η συνάντηση Μπάιντεν-Μητσοτάκη (εφόσον πραγματοποιηθεί) θα έχει πλούσια ατζέντα, από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή, μέχρι τα εξοπλιστικά, την ενεργειακή ασφάλεια και την περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης των δύο χώρων και τα ελληνοτουρκικά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ