Μεγάλη ανατροπή λίγο πριν τη δεύτερη κάλπη – Η οκτακομματική βουλή σκάει την εκλογική φούσκα Μητσοτάκη και φέρνει τρίτες εκλογές – Η απόλυτη καταστροφή για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Η Πυθία

Ας κρατούν μικρό καλάθι και ας είναι πιο ταπεινοί εκείνοι οι οποίοι πανηγυρίζουν δίχως να υπάρχει αύριο για το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου.

Η πορεία προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου συνιστά μία πολύπλοκη διαδικασία. Τόσο πολύπλοκη που σιγά – σιγά αποκαλύπτει το άγχος των νικητών της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης. Η αγωνία γίνεται εμφανής από την προσπάθεια των ΜΜΕ της διαπλοκής να πείσουν ότι ακόμη και η αυτοδυναμία έχει κριθεί.

Τίποτα δεν έχει κριθεί. Η κάλπη το πρωί της 25ης Ιουνίου θα είναι άδεια και τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά.

Για παράδειγμα, το κόμμα “Σπαρτιάτες” που στηρίζει ο Ηλίας Κασιδιάρης φαίνεται ήδη να έχει μεγάλη δυναμική. Τέτοια δυναμική ώστε οι δημοσκόποι στο παρασκήνιο δεν θεωρούν απίθανο να είναι στη Βουλή. Σε αυτή την περίπτωση η Βουλή θα είναι οκτακομματική (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, Σπαρτιάτες). Και τότε η αυτοδυναμία για τη ΝΔ μάλλον δεν θα επιτευχθεί.

Ο Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα πάει σε τρίτες κάλπες. Αν συμβεί αυτό, στις τρίτες κάλπες θα καταστραφούν πολιτικά τόσο ο ίδιος, όσο και ο Ανδρουλάκης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...