Ο Μητσοτάκης για το ΕΣΥ και την απόφαση απόσυρσης του Πνευματικού

«Σωστή απόφαση» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης την απόφαση της απόσυρσης του Σπύρου Πνευματικού από την εκλογική μάχη, χαρακτηρίζοντας «αδιαπραγμάτευτη» την καθολική πρόσβαση του κάθε ασθενή στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ.

«Επικοινώνησα με τον Σπύρο Πνευματικό και ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική μάχη και σε περίπτωση που εκλεγεί να παραδώσει την έδρα του στον επόμενο, στην επόμενη επιλαχούσα. Ήταν, πιστεύω, μια σωστή απόφαση. Διότι ένα πράγμα δεν πρόκειται, φίλες και φίλοι, να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας» ανέφερε συγκεκριμένα από την Αιδηψό όπου περιοδεύει.

Εστιάζοντας συγκεκριμένα στον καρκίνο παρατήρησε πως «σήμερα στη χώρα μας προσφέρουμε πολλές περισσότερες επιλογές για ακριβές θεραπείες καρκίνου από ό,τι χώρες οι οποίες έχουν πιο ισχυρή οικονομία από την πατρίδα μας». «Δεν δεχόμαστε, λοιπόν, μαθήματα από κανέναν και ούτε δεχόμαστε αυτή τη στιγμή αυτή η παράταξη να ταυτίζεται με πρακτικές οι οποίες συνδέουν τη συνταγογράφηση μιας θεραπείας με το κόστος της» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενός δημόσιου, δηλαδή, και δωρεάν συστήματος υγείας με καθολική πρόσβαση για όλους τους πολίτες, αποτελεί κεντρική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας.

«Και ξέρουμε πώς θα ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Γνωρίζουμε επίσης τους πόρους που χρειάζονται. Έχουμε εξασφαλίσει πολλούς από αυτούς από το Ταμείο Ανάκαμψης και η επόμενη τετραετία, θα είναι η τετραετία της μεγάλη αναμόρφωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με παραπάνω προσλήψεις. Ναι, το ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε παραπάνω προσλήψεις. Θα γίνουν 10.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην υγεία, μόνιμο προσωπικό» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Δεν γεννήθηκαν τώρα οι δυσλειτουργίες»

Παρατήρησε ακόμη πως «δεν γεννήθηκαν τώρα οι δυσλειτουργίες», αλλά «υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια». «Δεν δημιουργήθηκαν τώρα τα προβλήματα. Όμως έχουμε μια υποχρέωση να μπορούμε να παρεμβαίνουμε σε περιπτώσεις που χρειάζεται το ΕΚΑΒ να βρεθεί στην πρώτη γραμμή, με μεγαλύτερη ταχύτητα και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα» τόνισε και συνέχισε λέγοντας: «Εμείς θα αναμορφώσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα πατήσουμε πάνω στα πολλά καλά τα οποία έχουν ήδη γίνει. Πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα».

Ζήτησε επίσης να σταματήσουν τα fake news από εκείνους που αμφισβητούν τη βούληση της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας: «Τους λέω, εδώ, από την Αιδηψό: σταματήστε επιτέλους τα fake news. Εθνικό Σύστημα Υγείας έχουμε και θα εξακολουθούμε να έχουμε. Τα λέω αυτά επειδή δυστυχώς η αντιπολίτευση παραμένει αδιόρθωτη. Φαίνεται να μην έμαθαν απολύτως τίποτα από το μήνυμα της κάλπης της 21ης Μαΐου» είπε.

«Ευκαιρία αυτή η κάλπη να αυξήσουμε και άλλο τα ποσοστά μας»

Αναφερόμενος στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «την 21η Μαΐου κάναμε το πρώτο βήμα και την 25η Ιουνίου θα κάνουμε το μεγάλο άλμα για την αυτοδύναμη Ελλάδα, με αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Σχολιάζοντας το χθεσινό «mea culpa» του κ. Τσίπρα για την απλή αναλογική ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε πως αν σήμερα ίσχυε ο εκλογικός νόμος με τον οποίο θα γίνουν εκλογές την 25η Ιουνίου, η Νέα Δημοκρατία θα ήταν ήδη αυτοδύναμη κυβέρνηση.

«Δεν πειράζει. Εμείς έχουμε αντοχές και είναι μια ευκαιρία αυτή η κάλπη να αυξήσουμε και άλλο τα ποσοστά μας, και τα εθνικά μας ποσοστά και τα ποσοστά μας συνολικά στην Εύβοια» πρόσθεσε.

«Φορολογική επιδρομή επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ»

Εστιάζοντας στη φορολογία είπε πως η Ν.Δ. ως κυβέρνηση τα τελευταία 4 χρόνια μείωσε τους φόρους για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα. «Αυτό δεν αμφισβητείται ό,τι και να λέει η αντιπολίτευση. Εσείς θυμάστε πολύ καλά τη φορολογική επιδρομή επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ. Και γνωρίζετε πολύ καλά ποια κυβέρνηση ήρθε και έκανε πράξη τις δεσμεύσεις της για μείωση των φόρων. Θα συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο, επειδή εμείς τιμούμε το συμβόλαιο αλήθειας το οποίο υπογράψαμε και επανεπιβεβαιώνουμε με τον ελληνικό λαό».

«Αν θέλουμε, λοιπόν, να συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο της προκοπής, με ανάπτυξη που παράγει πλεονάσματα ευημερίας τα οποία επιστρέφουμε στην κοινωνία, τότε η μόνη επιλογή σήμερα, φίλες και φίλοι, είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» υπογράμμισε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ