Μέλη της ΕΕ υπόσχονται €400 εκατομμύρια… προίκα για την Ουκρανία

Μια ομάδα κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεσμεύτηκε να συνεισφέρει πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για να στηρίξει την ανάκαμψη και την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, με τις πρώτες εκταμιεύσεις να ξεκινούν το φθινόπωρο.

Oπως μεταδίδει το Bloomberg, η ΕΤΕπ και οι υπουργοί Οικονομικών 16 χωρών υπέγραψαν επιστολή προθέσεων συνεισφοράς στο ταμείο «ΕΕ για την Ουκρανία» την Πέμπτη. Η Γαλλία και η Ιταλία δεσμεύτηκαν να δώσουν 100 εκατομμύρια ευρώ η καθεμία. Το ταμείο θα χρησιμεύσει ως «προσωρινή λύση γέφυρας έως ότου καταστούν διαθέσιμα πιο μακροπρόθεσμα μέτρα της ΕΕ», ανέφερε η ΕΤΕπ σε δήλωση.

Στόχος του ταμείου είναι η υποστήριξη έργων τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, με ιδιαίτερη έμφαση σε υποδομές όπως σχολεία, νοσοκομεία, μεταφορές και εγκαταστάσεις ύδρευσης, καθώς και ψηφιακές δυνατότητες. Η ΕΤΕπ στοχεύει επίσης να βελτιώσει την πρόσβαση στη χρηματοδότηση για Ουκρανούς επιχειρηματίες, προσφέροντας επιδοτήσεις στις τράπεζες της χώρας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...