Λαγός η Όλγα Γεροβασίλη στο βρόμικο σχέδιο πανικού – Σε λίγες ημέρες ο Τσίπρας από… ιδιοκτήτης θα είναι μουσαφίρης στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Σας έγραψα χθες αναλυτικά για το βρόμικο σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα, που πριν ακόμη από τις πρόσφατες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είχε συλλάβει το σχέδιο επιβολής της Όλγας Γεροβασίλη ως μεταβατικής προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ηγεσία για τον Διονύση Τεμπονέρα – μετά τις ευρωεκλογές – και μακροπρόθεσμα για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα όταν οι συνθήκες θα ήταν ξανά ώριμες ώστε να διεκδικήσει την πρωθυπουργία.

Όμως, ο αιφνιδιασμός Κασσελάκη με το ερωτηματολόγιο και οι ραγδαίες εξελίξεις που ακολούθησαν χάλασαν την μανέστρα. Ο Αλέξης Τσίπρας πανικοβλήθηκε. Κατάλαβε ότι θα χάσει οριστικά το κόμμα. Ας μην γελιόμαστε. Από την ημέρα που παραιτήθηκε είχε στο μυαλό του την επιστροφή στην ηγεσία. Μόνο που ξεκίνησε να την σχεδιάζει με παλιομοδίτικες δολοπλοκίες και με σχεδιασμούς που δεν μπορεί, μάλιστα, να υλοποιήσει.

Σας είχα γράψει τις προάλλες ότι στη συνάντηση που είχε με τον Διονύση Τεμπονέρα στο γραφείο του, πριν από την εκδήλωση με Αχτσιόγλου και Χριστοδουλάκη, στο γραφείο του, έδωσαν τα χέρια ώστε ο νεαρός εργατολόγος να είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σχέδιο σήμερα δεν αλλάζει. Είναι το ίδιο. Απλά έχουν αλλάξει τα δεδομένα της συγκυρίας, μετά τον απόλυτο αιφνιδιασμό Κασσελάκη.

Ο πανικόβλητος Αλέξης Τσίπρας έκανε την παρέμβαση-ντροπή, λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου, μία παρέμβαση που δεν αρμόζει σε πρώην πρόεδρο κόμματος εξουσίας και πρώην πρωθυπουργό και έγινε υπονομευτής της ηγεσίας ναρκοθετώντας την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές.

To plan-Β αποτελεί παραλλαγή του plan-A και έχει λιγότερες ακόμη πιθανότητες επιτυχίας. Θα συντριβεί, καθώς η επιρροή Κασσελάκη στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο ισχυρή από την επιρροή Τσίπρα, ο οποίος μοιάζει ήδη με πολιτικό απολίθωμα καταδικασμένο να μείνει ως μαύρη σελίδα όχι μόνο στην ιστορία της χώρας, αλλά και της Αριστεράς και της Δημοκρατικής Παράταξης, την οποία τελικά και διέλυσε.

Αποδεικνύεται μικρός πολιτικός. Χωρίς ίχνος ευελιξίας, χωρίς καν να σκέφτεται τις επιπτώσεις σε πολιτικό επίπεδο, τοποθετεί ως “λαγό” την Όλγα Γεροβασίλη αδιαφορώντας για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ με μοναδικό κίνητρο τη δική του επιστροφή.

Αλέξη έχασες. Και αποφάσισες σύντομα να οδηγηθείς στον διασυρμό. Νόμιζες ότι ήσουν ιδιοκτήτης του ΣΥΡΙΖΑ και σε λίγες ημέρες θα είσαι μουσαφίρης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...