Δεν θα μπορέσουν να ανατρέψουν τώρα τον Κασσελάκη – Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές – Ποιος θα είναι

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται. Αυτό είναι σαφές. Ταυτόχρονα διακινούνται σενάρια ανατροπής του Στέφανου Κασσελάκη. Αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα. Δεν μπορεί ένα κομματικό όργανο, όπως για παράδειγμα η Πολιτική Γραμματεία, να ανατρέψει έναν πρόεδρο ο οποίος εξελέγη από τη βάση, δηλαδή από ένα “όργανο” με μεγαλύτερη ισχύ.

Το τρένο των ευρωεκλογών έχει χαθεί και πλέον όλα θα είναι θέμα χρόνου μετά τις ευρωεκλογές στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι ακόμη και τέταρτο ή πέμπτο κόμμα.

Στο μεταξύ έχει εντυπωθεί στη συλλογική συνείδηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι αυτός που κινεί τα νήματα με στόχο την οριστική ανατροπή του Στέφανου Κασσελάκη.

Ποιος, όμως, θα διαδεχτεί τον Στέφανο Κασσελάκη. Ήδη γίνεται λόγος για μεταβατική ηγεσία υπό την Όλγα Γεροβασίλη που είναι η φωνή του Αλέξη Τσίπρα. Αυτοί που διακινούν αυτό το σενάριο αποδέχονται ως δεδομένο το πραξικόπημα σε βάρος του Κασσελάκη. Και, μετά; Αν διορθώσει πολλά, λένε ότι ο επόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας. Μάλιστα, μου λένε, ότι στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο τελευταίος με τον Αλέξη Τσίπρα συζητήθηκε και αυτό.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ