Δίκη για το Μάτι: Τι ζήτησε ο εισαγγελέας για Δούρου και Καπάκη

Να απαλλαγεί η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης από τις κατηγορίες για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, Παναγιώτης Μανιάτης.

Όσον αφορά στην Ρένα Δούρου, και την κατηγορία πως δεν μερίμνησε για την αποψίλωση της περιοχής «αποδείχθηκε ότι η μόνη αρμοδιότητα συντήρησης της περιφέρειας ήταν η λεωφόρος Μαραθώνος και είχε ανατεθεί σε εταιρία. Οι εργασίες σύμφωνα με τα έγγραφα είχαν εκτελεστεί».

Απαλλακτικός ήταν ο εισαγγελέας σχετικά με τις κατηγορίες για μη ενημέρωση των αρμόδιων φορέων, τη μη παροχή ενημέρωσης στη κοινό με ιδιαίτερη πρόνοια σε ευπαθείς ομάδες και τη μη λήψη απόφασης για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση.

«Από τη στιγμή που δε δόθηκε εισήγηση από την πυροσβεστική, η περιφέρεια δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Αν είχε δοθεί θα αφορούσε Μαραθώνα και Ραφήνα, άρα τότε την απόφαση θα έπρεπε να λάβει η περιφερειάρχης. Ουδέποτε γεννήθηκε η υποχρέωση της 15ης κατηγορούμενης για τη λήψη αυτής της απόφασης, άρα η κατηγορία είναι άνευ αντικειμένου».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ