ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτό ήταν το βρόμικο σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα και της παρέας του που πήγε στον σκουπιδοτενεκέ

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις. Αυτό που έκανε χθες ο πρώην πρόεδρος του του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είναι πολιτική αλητεία. Γιατί είναι πολιτική αλητεία; Δεν είναι είναι δυνατόν πρώην πρόεδρος του κόμματος να βγαίνει δύο ώρες πριν ανέβει στο βήμα του συνεδρίου ο νέος πρόεδρος του κόμματος και να δίνει το σύνθημα για την ανατροπή της ηγεσίας που έχει νωπή λαϊκή εντολή.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύεται ένας πολιτικός νάνος, ο οποίος μάλλον δεν έχει αντιληφθεί πως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί τόσο στην κοινωνία, όσο και στο κόμμα του. Μικρός πολιτικός. Άβουλος και δειλός. Δεν κατάφερε για περισσότερο από δέκα χρόνια να συγκροτήσει ένα κόμμα – ηγέτιδα δύναμη στην Δημοκρατική Παράταξη. Δεν κατάφερε να απαλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ από τα βαρίδια και συνεργάστηκε με όλη τη σάρα και τη μάρα, τόσο εντός, όσο και εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κατάφερε να αντιληφθεί το πολιτικό περιβάλλον στις τελευταίες εθνικές εκλογές με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην απόλυτη ταπείνωση.

Να σημειώσω και τούτο: Λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήγε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 3% στο 35%. Παραμύθια της Χαλιμάς. Η συγκυρία έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα εξουσίας. Ο Αλέξης Τσίπρας το μόνο που κατάφερε ήταν, αφού η συγκυρία, η διάλυση του ΠΑΣΟΚ και η ανάγκη του δημοκρατικού κόσμου να πιαστεί από κάπου έκαναν τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα εξουσίας, να οδηγήσει τελικά τον ΣΥΡΙΖΑ από το 35% στο 17%.

Τι είχε όμως, στο μυαλό του;

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Τα έχετε διαβάσει όλα εδώ.

Στην πραγματικότητα ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε ποτέ να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Για χάρη της Έφης Αχτσιόγλου ο “στρατηγός της ήττας”, Νίκος Μαραντζίδης του είχε ασκήσει ασφυκτικές πιέσεις – ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΙΓΝΚ – στο εξοχικό του Σουνίου. Τελικά παραιτήθηκε και, αφού έστω και αργά, κατάλαβε τον υπονομευτικό ρόλο του ζεύγους Τζανακόπουλου-Αχτσιόγλου, αποφάσισε στο παρασκήνιο να στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη. Όχι επειδή πίστευε στον Κασσελάκη, αλλά επειδή θεωρούσε ότι σύντομα θα αποτελούσε παρελθόν έτσι ώστε εκείνος, δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας, να επιστρέψει. Να επιστρέψει, όμως, αποκλειστικά ως υποψήφιος πρωθυπουργός. Έτσι, το πρώτο σκέλος του σχεδίου του ήταν το εξής: Να καθαρίσει ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού ο δειλός Τσίπρας δεν μπόρεσε ποτέ, το κόμμα από τα βαρίδια και τους υπονομευτές. Το δεύτερο σκέλος του σχεδίου ήταν η πρόκληση τεχνητής κρίσης, με αμφισβήτηση της ηγεσίας, ώστε να επιβληθεί η Όλγα Γεροβασίλη ως μεταβατική πρόεδρος του κόμματος. Ο ευνοϊκότερος χρόνος θα ήταν η επομένη των ευρωεκλογών, που κατά τα φαινόμενα ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί νέα συντριβή. Το τρίτο σκέλος του σχεδίου ήταν να εκλεγεί – μετά τις ευρωεκλογές ο Διονύσης Τεμπονέρας στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (αυτό συζήτησαν τελευταία στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα). Το τέταρτο σκέλος του σχεδίου ήταν μελλοντικά ο Αλέξης Τσίπρας να διαδεχτεί, ως υποψήφιος πρωθυπουργός πλέον, τον Διονύση Τεμπονέρα.

Ούτε καν αυτό το σκοτεινό σχέδιο δεν κατάφερε να εκτελέσει με στοιχειώδη σωστό τρόπο, ο πολιτικός νάνος και καλύτερος πελάτης του Κυριακούλη Μητσοτάκη, Αλέξης Τσίπρας. Όπως ήρθαν τα πράγματα, με τις τελευταίες εξελίξεις, αιφνιδιάστηκε και ο ίδιος (από το ερωτηματολόγιο του Κασσελάκη) και κάτω από την επιρροή πραγματικά ανίκανων συμβούλων, που παραδοσιακά έχει κοντά του, πανικόβλητος έκανε την παρέμβαση-ντροπή, λίγο πριν ανέβει στο βήμα του συνεδρίου ο Στέφανος Κασσελάκης.

Τι αποδεικνύεται, όμως, λίγο μετά την παρέμβαση-ντροπή Τσίπρα. Ότι τελικά η επιρροή του Αλέξη Τσίπρα στο εκλογικό σώμα και στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι πολύ μικρή. Ο Στέφανος Κασσελάκης, στο κόμμα του προς το παρόν, θα αποδειχθεί απόλυτα κυρίαρχος. Ήδη έχουν βγει από τις τρύπες τους οι νέοι υπονομευτές, οι οποίοι θα κριθούν από τους δημοκράτες πολίτες, όπως πραγματικά τους αξίζει.

Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα, αυτό ήταν το πολιτικό του τέλος.

Οι αποκαλύψεις, όμως, δεν τελείωσαν. ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ. Να είστε ψύχραιμοι όταν θα διαβάζετε και να κάθεστε…

Μείνετε συντονισμένοι…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...