Κόκκινος συναγερμός στο Μαξίμου μετά την δημοσκόπηση που δείχνει ραγδαία φθορά της ΝΔ

Κόκκινο συναγερμό έχει προκαλέσει στο Μαξίμου η ραγδαία φθορά που καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες δημοσκοπήσεις σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάσ της kontranews. Η απώλεια τριών ποσοστιαίων μονάδων μέσα σε 15 ημέρες που εμφανίζει το κυβερνών κόμμα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS, σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση.

Οι απώλειες μπορεί να πάρουν χαρακτήρα ακατάσχετης αιμορραγίας εξαιτίας της παταγώδους αποτυχίας της εφιαλτικής πανδημίας και τη διάρρηξη των σχέσεων του κυβερνώντος κόμματος με τους μικρομεσαίους και επαγγελματίες που αποτελούν τη μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων.

Η θλιβερή πρωτιά που κατέκτησε η χώρα μας σε θανάτους από κορωνοϊό και διασωληνωμένους έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου στην κυβέρνηση. Με δεδομένο ότι οι αρμόδιοι για τη διαχείριση της πανδημίας δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την εφιαλτική πανδημία, η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να κλονίζεται. Η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη και με την τραγική κατάσταση που διαμορφώνεται στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων και των δυσβάστακτων οφειλών σε δημόσιο και τράπεζες. Η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δει την πραγματικότητα που διαμορφώνεται αποκλείοντας οποιαδήποτε βοήθεια, με αποτέλεσμα τα λουκέτα και η εκτίναξη της ανεργίας να προκύψουν ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Το λεγόμενο επιτελικό κράτος που στηρίχτηκε επικοινωνιακά στον μύθο που καλλιέργησε για τη διαχείριση του πρώτου κύματος της εφιαλτικής πανδημίας βυθίζεται στο τέταρτο κύμα, που ανέδειξε σε όλο του το μεγαλείο την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ στο Μαξίμου επιχειρούν να ανακόψουν τη ραγδαία φθορά στήνοντας κάλπες, με πιθανότερη ημερομηνία εκλογών στις 27 Μαρτίου. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν, στο διάστημα που μεσολαβεί, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να αποτρέψει την αιμορραγία ψηφοφόρων. Σε κάθε περίπτωση, όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, η αυτοδυναμία ακόμη και σε ενδεχόμενες δεύτερες εκλογές με αυξημένη αναλογική πάει πέριπατο.

Όλα δείχνουν ότι το πολιτικό σκηνικό εισέρχεται σε μία νέα εποχή, στην οποία θα κυριαρχήσουν οι κυβερνήσεις συνεργασίας. Γι’ αυτό τόσο το Μαξίμου όσο και η Κουμουνδούρου παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, το οποίο αναγκαστικά θα παίξει ρόλο ρυθμιστή σε ενδεχόμενες κυβερνήσεις συνεργασίας. Σε ανοδική τροχιά κινούνται όλα τα μικρά κόμματα, γεγονός που ερμηνεύεται ότι η πλειοψηφία των πολιτών με την ψήφο της θα επιβάλει ευρύτερες συνεργασίες γιατί δεν εμπιστεύεται πλέον τις μονοκομματικές κυβερνήσεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ